NYHETSBREV NORDANSMAK - Kärnkraftsfritt Bottenviken

Hej vänner av närproducerat, ekologiskt & rättvisemärkt...

INOM KORT KOMMER ETT NYHETSBREV OM JULKLAPPAR OCH JULMAT MEN...

...här kommer ett extra Nyhetsbrev som bara vill berätta att mötet för ett Kärnkraftsfritt Bottenviken har flyttat från NordanSmaks samlingslokal till Sessionssalen i kommunhuset i Luleå.

Anledningen är NordanSmaks lokal är för liten om alla som förhandsanmält sig kommer!Här kommer inbjudan till mötet. Välkommen Du också!

KÄRNKRAFTSFRITT BOTTENVIKEN!

Dag: Söndag 11 deckember

Tid: kl 11-16

Plats: Sessionssalen Luleå kommun.

Tyskland ska avveckla kärnkraften men samtidigt planerar det finskaföretaget Fennovoima att bygga ett kärnkraftverk i Pyhäjoki vid Bottenviken. Kärnkraft här skulle påverka norra Sveriges och Nordkalottens miljö negativt för all framtid.

Vi bryr oss om miljön och vill verka för en hållbar utveckling – därför säger vi nej till kärnkraft vid Bottenviken. Vi kräver att Finland lyssnar på oss – radioaktivitet känner inga gränser. Vi vill arbeta för detta tillsammans med organisationer och personer som har samma mål.

Naturskyddsföreningen i Norrbottens län inbjuder organisationer, föreningar och allmänhet som vill arbeta med frågan till ett möte för att diskutera kommande arbete och manifestationer. Vi bjuder också in Pro Hanhikivi i Pyhäjoki och andra grupper och personer på finska sidan om gränsen som arbetar mot byggandet av ett kärnkraftverk vid Bottenviken.

På ett första arbetsmöte den 30 oktober i Kalix samlades många engagerade människor som vill göra något för att stoppa byggandet av ett kärnkraftverk. Flera olika organisationer och partier var representerade. Vi var överens om att nu måste vi samla alla krafter i Norr- och Västerbotten tillsammans med Pro Hanhikivi och andra i Finland med samma mål.

En arbetsgrupp på sex personer valdes för att fortsätta arbetet. Bl a göra ett nyhetsbrev på svenska och finska och planera manifestationer till den 14-15 januari samtidigt med att Pro Hanhikivi anordnar ett större arrangemang i Pyhäjoki.

Fika kommer att finnas till försäljning.

Meddela gärna att du/ni kommer på mötet så vet vi hur många vi blir.

Kontaktperson:
Lena Lagerstam
för Naturskyddsföreningen i Norrbottens län
072-23 52 567
0923-503 42
lena.lagerstam@telia.com

Här kan du ladda ner en affisch (pdf) att sätta upp på din anslagstavla.

Hur går det med löjan och löjrommen, om lekvattnet påverkas av kylvattenutsläpp från vad som ska bli världens största Kärmkraftreaktor.  / Per Holmqvist

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0