Miljöpartiets Miljöpris 2009…

… tilldelas Per Holmqvist för hans insatser i NordanSmak.

Så här motiverar Miljöpartiet utmärkelsen:

Miljöpartiet de Gröna i Luleå vill med detta pris uppmärksamma lokalt miljöarbete och samtidigt påminna om Världsmiljödagen den 5 juni. Vi i Miljöpartiet vill belöna och lyfta fram enskilda personer som med ekologisk insikt och stor initiativrikedom gjort värdefulla insatser för vår gemensamma miljö.


Annika Eriksson ordförande i Miljöpartiet i Luleå överlämnar en tavla målad av Anna Toresdotter till den lite rörda men mycket stolta  miljöpristagaren Per Holmqvist. Priset är för arbetet i NordanSmak.

Årets Miljöpris tilldelas:

PER HOLMQVIST

För hans stora miljöengagemang och arbete med att utveckla "NordanSmak" – en web-baserad handelsplats för lokalt och ekologiskt producerade livsmedel.

Med stor kunskap om de globala miljöproblemen, Jordens begränsade och orättvist fördelade resurser, samt de små lokala livsmedelsproducenters och stressade barnfamiljers villkor, har Per och hans medarbetare i NordanSmak valt att utmana den etablerade handeln genom att kaxigt påstå att kvalité säljer.

Livskvalité i form av hälsosam mat, odlad utan gifter. Mat som är Rättvisemärkt eller lokalt producerad, direkt levererad till dörren på det mest miljövänliga sättet. Det är en utmaning få skulle ge sig i kast med. En förutsättning för överlevnad skulle Per säga. 

Må tusen frön spridas för vinden, för att sedan gro, spira och växa.

Annika Eriksson
Miljöpartiet de Gröna i Luleå

Priset består av en tavla målad av Anna Toresdotter, en vacker bukett blommor och en summa pengar (som ska användas till inköp av en "ny" gammal cykel med tre växlar!

Och förstås en vacker god tårta och prisjuryn– en  massa trevliga personer som kom och drack kaffeNå vad säger då Miljöpristagaren?

– Jag är lite rörd och mycket stolt över utmärkelsen.

Men jag tycker inte det är ett personligt pris. Det är alla bakom NordanSmak som fått priset. 

Det är de många trevliga Leverantörerna som punktligt levererar in sin produkter till omlastning och som gör verksamheten möjlig. 

Det är alla kunder som stöttar uppstarten genom att handla allt mer av sin dagliga mat genom NordanSmak.

Det är Bussgods som med "vårt superbra gemensamma avtal" gör det möjligt att leverera "Bra mat" i hela Norrbotten till ett mycket rimligt pris.

Det är den otroliga personalen men Britt-Mari, Mattias och Magnus samt styrelsen för Bondersbyns Ekologiska Lanthandel (som äger NordanSmak) som tillsammans med undertecknad förtjänar Miljöpriset och äran!

Men mest av allt är det min familj som förtjänar att dela priset med mig. I medgång gläds de tillsammans med mig. Och de stöttar och tröstar i de motgångar som dyker upp på vägen när vi ska förverkliga det till synes omöjliga. 

Så det så! hälsar en mycket lycklig Per Holmqvist

Kommentarer
Postat av: Annette

Stort grattis! Helt rätt!

2009-06-04 @ 14:17:03
Postat av: Kjelle

Grattis Per&Co! Det har du gjort dig förtjänt av. Ett bra val av miljöpartiet.

2009-06-04 @ 14:44:56
Postat av: åsah

GRATTIS PER! Vad kul att du får utmärkelser! verkligen... får tillbaka för allt det arbete som du lägger ner... grattis igen!!

2009-06-04 @ 15:01:40
URL: http://vazyaila.wordpress.com
Postat av: albin

VIVA FARSAN!!

2009-06-11 @ 16:27:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0