NYHETSBREV NR 22 - 2009

Hej Vänner av Närproducerat...

Ursäkta att vi stör så här på Midsommarhelgens sista lediga dag. 
Ville bara informera lite om NordanSmak och leveranser inför sommarledigheter å sånt.  

1. SOMMARKASSAR 09-06-25!
I sommar kommer vi inte att komponera Kassar med nytt innehåll varje vecka. Det finns däremot några "fasta" Kassar som ligger kvar under några veckor. Dessa hittar Du i VeckoKassemappen som Du hittar HÄR.

I början av augusti kommer de gamla vanliga Kassarna tillbaka i VeckoKassemappen. 

Om inte de "färdiga" Kassarna passar Er så går det naturligtvis utmärkt att handla fritt i butiken. 

På grund av en välbehövlig vila under midsommarhelgen förlängs beställningstiden även denna gång! 
 
SISTA BESTÄLLNING : MÅNDAG 22 JUNI  klockan 09.00 (OBS! På måndagmorgon)

VARORNA LEVERERAS: TORSDAG 25 JUNI!

2. LITE INFO OM SOMMARLEVERANSERNA!
Många av Er har börjat handla fritt ur sortimentet och det tycker vi på NordanSmak är bra! 

Färdiga Kassar i all ära, men nog är det svårt för oss att veta exakt vad som passar till middag hemma hos Er. 

Fast å andra sidan, utan VeckoKasse kanske Ni aldrig ”testar” den där nya maträtten som Ni kanske inte ens visste att den fanns. Den som Du har möjlighet att överraskas av och prova med den färdigkomponerade Kassen från NordanSmak. 

Eftersom vi antar att många av er kommer att vara i hängmattan, i båten eller ute på landet de närmaste veckorna tänker vi inte ha färdiga Kassar med nya maträtter från och med veckan efter Midsommar och till i början av augusti. Däremot kommer NordanSmak att ha Leveranser varje vecka under ”sommarlovet”. 
Det går att välja mellan en SommarVeckans Frukt – Stor och en SommarVeckans Frukt – Mellan samt en SommarVeckans Grönt – Stor och en SommarVeckans Grönt – Mellan. 

Dessutom ska det gå att beställa en Sommarens Grill-, Fisk- och MixKasse för Er som tycker en färdig Kasse är enklare än att handla ”fritt”. 
Bara så Ni vet, vi kan leverera i stort sett alla lokala produkter som finns i sortimentet under hela Sommarlovsperioden. Som vanligt gäller torsdagar som leveransdag. 
I hela Norrbotten med Bussgods – som alltid! 
I Luleåområdet med El-Lastbil och Cyckelbud som alltid!
Det skulle vara spännande att prova om NordanSmak kan leverera ända ut till sommarstugan. Testa!


3. NYTT I SORTIMENTET
Kolla in vårt kryddsortiment under "Långväga Eko". Vi har lagt in en himla massa av Sonnetors breda och vackert förpackade kryddsortiment. 

NordanSmak kan också hålla låga priser på KRAV-märkta kryddor som vi packar om i "Prasselpåsar". Dock kan vi inte sälja dem som KRAV-certifierade ännu eftersom vår lokal inte är KRAV-märkt. 
Certifieringen kräver att hela kedjan - alltså även vår omlastningslokal ska vara certifierad för att vi ska få klistra märket på de KRAV-produkter vi packar om. Vi jobbar på att få lokalen certifierad!

Nu har vi också ett större sortiment av Rättvisemärkta produkter och mer är på G. 

Delikatessosten från Jokkmokk är sagolik. Om man nu är förtjust i mögelostar förstås. God på kex, god på Fruktbröd, otroligt god på Klådda...
Eller som ostsås till Pasta. Delikatess-Ostsås från Jokknmokk, sånt gillar i alla fall Holmqvists barnen, framförallt om man skalar några ishavsräkor och blandar i.

Vi har bara två av 8-askarna kvar av Pralinerna från Palogården men beställer hem mera....

När det lokala gröna börjar skördas kommer detta Närproducerade att ersätta "Långväga Eko"-grönsaker som vi idag tar hem från Biodynamiska Produkter. 
Vi längtar verkligen efter årets norrbottniska skördar. Glöm inte att vi levererar i hela länet!

4. LULEÅ KOMMUNS MILJÖPRIS!
Storslam i Miljöpris! 
Inom loppet av två månader har NordanSmak förärats med tre miljöpris, Vuxenskolans, Luleå Miljöpartis och nu i måndags Luleå kommuns. 
Det ska bli spännande att se om vårt fantastiska avtal med Bussgods i Norrbotten kommer att nyttjas så att det får en verklig effekt på miljön. Att dagligmaten får åka "kollektivt" med befintliga bussar istället för att åka med den privata bilen från affären och hem till middagsbordet.
Eller att NordanSmak kan leverera till en "tio" hushåll i Luleåområdet med en klimatsmart el-Lastbil istället för att "tio" bilar ska åka en sväng var till affären...  

Läs mer om Luleå kommuns miljöpris  i Bloggen här nedanför!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0