NYHETSBREV NR 19 - 2009

Hej  vänner av Närproducerat, Ekologiskt och Rättvisemärkt.

Här kommer Nyhetsbrev nr 19 - 2009 från NordanSmak!

1. VECKOKASSE 09-06-04!
Den här veckan skickar vi med en Tomatsoppa i vilken Ni kan smula ner Fetaost som ni också hittar i Kassen. För att göra måltiden lite mera "matig" så kommer det också 5 Klåddor från Lohrenz i Kamlunge.

Sista Beställning: fredag 29 maj klockan 11.00

Leveransdag: torsdag 4 juni

VeckoKasse Tomatsoppa hittar du HÄR.
 

2.  HUSMANSKASSAR!
I samarbete med Marianne Björns och hennes "Lokala Mat" i Niemisel kan vi nu erbjuda våra kunder ett par färdigrätter varje vecka. Det ska vara rejäl Husmanskost och Marianne är en garanti för det "rejäla". Det vet vi som smakat hennes Tjälknöl. 
Lanseringen med "Färdigmat" är till för "Stressade barnfamiljer" och "Smarta" och kanske "Lata kunder" som nån gång då och då – eller (förhoppningsvis - för NordanSmaks affärsutveckling)  fem dagar i veckan - vill hjälpa barnen med läxorna i stället för att ställa sig vid spisen.  Eller varför inte slå sig ner och läsa tidningen. Eller...  

I första omgången lägger vi ut Köttfärslimpa, Fiskgryta och en Köttgryta. Varje maträtt är anpassad för fyra personer och de är färdiga att äta och kostar endast 145 kr. I HusmansKassarna lägger vi också med Veckans Frukt och Veckans Grönt. Hela HusmansKassen med Maträtt+Frukt+Grönt kostar då 245 kr. 

Fortlöpande kommer vi att uppdatera Matsedeln så att den blir varierande över en fem-veckors-period. 

Vill Ni endast köpa själva maträtten utan frukten och grönsakerna hittar ni denna Husmanskost under "Närproducerat > Husmanskost!

3.  LUNCHRÄTTER
NordanSmak kommer också inom kort att kunna erbjuda lunchrätter levererade till olika arbetsplatser. Vi väljer Luleå "innerstad" som pilotområde för denna satsning. Om försöket faller väl ut kommer vi att utvidga leveransområdet och leverera frysta / kylda lunchprortioner till fler orter i Norrbotten...

Vuxenskolans Miljöpris till NordanSmak

Studieförbundet Vuxenskolan, Region Norrbotten delar ut ett miljö- och kulturpris vart annat år i samband med sin årsstämma. Regionstyrelsen har i år beslutat att tilldela miljöpriset till NordanSmak för erat engagerande arbete med att skapa en handelsplats för lokalt producerade livsmedel.

 

Så här motiverar Vuxenskolan sitt beslut: 

"NordanSmak är en Internetbaserad Handelsplats för lokalt producerade livsmedel. Företaget är ett lyckat resultat av ett EU-finansierat projekt. 

NordanSmak binder samman producenter med konsumenter på ett nytt engagerande sätt. De merknadsför producenter och deras produkter, berättar om produkters bakgrund och gre förslag på hur man på bästa sätt tillagar nyttigheter och hur man kombinerar det med andra lokalproducerade  livsmedel som företaget har i sitt sortiment. 

 

NordanSmak har ett stort miljöengagemang. I Luleå levereras livsmedel med cykelkärra och till långväga kunder med buss. 

 

Människorna som står bakom NordanSmak är oerhört engagerade i sitt arbete med att utveckla företaget vidare och förtjänar härmad detta stöd för att göra sina produkter och sitt företag ännu mer känt. "Klåddbakaren Lohrenz


Under kategorin Leverantörer på http://nordansmak.blogg.se kommer vi fortlöpande att presentera våra leverantörer.
Idag börjar vi med Lohrenz från Kamlunge!

Leverantör: Klåddbakar-Lohrenz  
Hemort: Kamlunge i Kalix kommun 

Produkter: Klåddor – en mjukkaka från Kalix- bygden som han bakar med  ekologiskt mjöl för NordanSmaks  räkning. Lohrenz som också är utbildad smed, levererar dessutom egentillverkade fisk- och korvhalster till webbutiken. 

Kännetecken: Lohrenz känns igen på sitt mjöliga ansikte och sina muskulära fingrar -  s.k. knådfingrar när han kikar ut ur  sin röda ”Bagarstuga” på hjul. Lohrenz och hans medhjälpare är välkända profiler på marknader i hela Norrbotten 

 


Kampanj: Fraktfritt!


Beställ en leverans av Närproducerat, Ekologiskt & Rättvisemärkt från NordanSmaks web-butik före kl 11 fredag 22 maj! Var Du än bor i Norrbotten så kommer leveransen fraktfritt" till Din närmaste Busstation eller Bussgodsombud torsdag 28 maj. 
Bor Du i Luleå så får även Du Din leverans fritt hemkörd med NordanSmaks gulliga El-Lastbil. 

Du kan antingen handla fritt ur butikens hela sortiment eller beställa någon av de färdiga "VeckoKassarna". 
LEVERANSDAG: Torsdag 28 maj.

De färdiga Kassarna är denna vecka:
VeckoKasse-FISK - klicka HÄR.
VeckoKasse-KARRÉ(KOTLETT) - klicka HÄR

NY KYLANLÄGGNING
Denna vecka kommer vi att montera in vår nya stationära kylanläggning.
Den gamla var för skruttig för att ta i bruk. Med en ny kylanläggning kommer vi att använda en bråkdel av det miljöfarliga kylmediet jämfört med att sätta igång den gamla.

Med stabil kyla i kylrummen kommer vi att kunna ha mera färskvaror hemma.

Nyhetsbrev nr 18 - 2009

Hej  vänner av Närproducerat, Ekologiskt och Rättvisemärkt.

Du har anmält intresse för Nyhetsbrev frå NordanSmak till din e-postadress. Nu har vi äntligen uppdaterat listan....

Här kommer Nyhetsbrev nr 18 - 2009 från NordanSmak!

1. PREMIÄRERBJUDANDE  – GRATIS FRAKT I HELA NORRBOTTEN!
I veckan fick vi på NordanSmak våra nya färdigtryckta fraktsedlar för Bussgods. Detta vill vi fira!
Därför erbjuder vi nu alla i Norrbotten att "PROVA-EN-LEVERANS" från NordanSmak. Denna premiärgång bjuder alltså NordanSmak på frakten.

Så här gör Du:
Öppna www.nordansmak.se

Alternativ 1 - Köpa VeckoKasse: Klicka på mappen VeckoKasse - välj en (eller flera) av Vecckokasse Fisk eller VeckoKasse Karré.
Följ anvisningarna och registrera Dig som "Kund" och betala. Om Du inte redan är kund, förstås.
Klicka i "ringen" hemlevererat om du bor i Luleå (fri frakt som sagt denna gång). Som vanligt går det naturligtvis att hämta i butiken på Stationsgatan 25 om det passar bättre än hemleverans.
Om Du bor utanför Luleå – skriv i kommentarsrutan vilken Busstation/ Bussgodsombud du vill ha leveransen sänt till.

Alternativ  2 - Handla fritt:  Klicka på mappen "Närproducerat och / eller Ekologiskt. Välj vilka produkter Du vill lägga i Varukorgen.
När Du handlat klart följer Du anvisningarna och registrerar Dig som "Kund" och betalar.
Klicka i "ringen" hemlevererat om du bor i Luleå (fri frakt som sagt denna gång). Som vanligt går det naturligtvis att hämta i butiken på Stationsgatan 25 om det passar bättre än hemleverans.
Om Du bor utanför Luleå – skriv i kommentarsrutan vilken Busstation/ Bussgodsombud du vill ha leveransen sänt till.


2. VECKOKASSE – V. 22
Nu är det åter dags för leverans av Närproducerat, Ekologiskt och Rättvist. Sista beställning denna gång är fredag 22 maj  kl 11.00 (Klämdag)

LEVERANSDAG: Torsdag 28 maj.

Det finns två alternativa Kassar att välja mellan som

VeckoKasse-FISK - klicka HÄR.

VeckoKasse-KARRÉ(KOTLETT) - klicka HÄR

Veckans Grönt denna Leverans: Bland annat Morötter och Körsbärstomater
Veckans Frukt denna Leverans: Galiamelon, Passionsfrukt, Päron
Med reservation för att varorna som vi lagt med restas av vår leverantör. Då ersätts dessa av annan Frukt / Grönt till samma varuvärde.

3. GE BORT ELLER TIPSA
Om Du känner någon som bor "i Norrbotten" och som kan vara intresserad att prova en leverans från NordanSmak - tipsa denna "någon" att NordanSmak har ett Kampanjerbjudande just 28 maj. Vidaresänd gärna detta nyhetsbrev vidare till Era nätverk.

4. ÅTER I BUTIKEN
Lammkryddkorv från Ovine 

5. VI SOM JOBBAR…
…i NordanSmak är Mattias, Britt-Marie och Per.
Britt-Marie är ansvarig för butiken på Stationsgatan 25 i Luleå, Mattias har hand om Ekologisk Frukt på Jobbet och Hemleveranser. 
Per är verksamhetsutvecklare och har ansvar för webbutiken.

NordanSmak har investerat i en liten gullig El-Lastbil som vi använder för att leverera livsmedel till våra kunder i Luleå-området.


Ha det gott!
Hälser Vi på NordanSmak

Välkommen till vår nya blogg!

Följ min blogg med bloglovin.

bloglovin
RSS 2.0