NYHETSBREV – LEVERANSDAG 3 DEC.

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Julsortiment i webButiken
3. Provsmak Syrad kål.


1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 30 november, vid niotiden går tiden för beställning ut för leveransen på torsdag 3 december.
Den här veckan innehåller VeckoKassarna förutom Veckans Grönt, Veckans Frukt, en bit CitronPepparkryddad Rökt Regnbåge, potatis, en citron och en flaska Blåbärssaft från Luleå Konfektyr. Potatisen är denna gång den goda från Engelmarks i Unbyn, som med fördel kan pressas och ätas som fluffigt bastillbehör till fisken.
Klicka här för att komma till den färdiga VeckoKassen


2. JULNYTT I WEBBUTIKEN!
Vi har nu lagt in en mängd nya produkter i webbutiken. Det är mycket frukt men också Chips och en hel del nya produkter från Luleå konfektyr. Frukt – Eko hittar ni under "Långväga Eko". Chipsen och Godiset från Luleå Konfektyr hittar ni i "Närproducerat".

JULPRODUKTER
Redan idag finns det en del Produkter som hör julen till. Det är Blåbärsglögg och knäck från Luleå Konfektyr, Det är olika torkade frukter, som russin, fikon, aprikoser. Men också Praliner och Julnötter.


Blåbärsglögg


ANNAN JULMAT
Vi kommer fortlöpande att få in annat som ska finnas på Julbordet. Som Gravad Regnbåge och Julost.
Vad gäller produkter som kommer från djur måste vi först försäkra oss om att grisarna och de andra djuren haft det bra både före och under slakt. När det är gjort och vi fått garantier kommer vi antagligen att ha kalvsylta, Prinskorvar, skinka och annat. Om inte djuren haft det bra så blir det inget...

3. PROVSMAK SYRAD KÅL MM.
Fredag den 4 december kommer Ann-Mari Smeds att finnas i butiken på Stationsgatan där vi har provsmak och försäljning av olika syrade produkter. Hon finns i butiken från 12.00 till vi stänger 18.00.
Vi hoppas också att burkar med hennes delikatesser blir över så att de kan säljas i web-butiken. mer info om det senare.


Det var allt för denna gång, hälsar Per på NordanSmak.

NYHETSBREV – Leveransdag 26 nov.

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Nytt i webButiken
3. Fraktfritt – info


1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 23 november, runt nio går tiden för beställning ut för leveransen på torsdag 26 november.
Den här veckan gör vi inte i ordning någon VeckoKasse med färdigmat. För att komma till avdelningen för att beställa Veckans Frukt och Veckans Grönt så kan Ni  Klicka här!


2. NYTT I WEBBUTIKEN!
Nu har Jan Nilsson "Fiskrökarn" återvänt från sin långa ledighet. Vi fick SMS att han var på väg hem och det började genast vattnas i munnen. Det går att beställa alla de gamla vanliga smakerna, ChiliLime, Viltmarks, Cheddarost-marinerade och den populära Gravade Regnbågen.
Det finns fortfarande morötter att beställa, fast Wallers klämtar på sista versen. Några kilon kvar. Men vi har ju morötter från Smedsbyns Blommor och Grönt, och Staffansgårdens i Brändön.
Det finns också några kilon Kålrötter från Wallers odlingar i Långviken.
Vi har börjat beställa grönsaker från Biodynamiska Produkter igen och kommer att öka detta sortiment allteftersom de norrbottniska ebbar ut.


Gravad Regnbåge

3. FRAKTFRITT – INFO
För att vi inte vill att vår verksamhet ska gå med förlust – det är ju inte bra för NordanSmaks affärsutveckling eller för våra kunder och leverantörer – så har vi lagt in en lägsta-nivå för fraktfritt i webbutiken.
Handlar Du / Ni för ett sammanlagt ordervärde över 280 kr så bjuder NordanSmak på frakten till ditt närmaste utlämningsställe för Bussgods i hela Norrbotten. Om du bor i centrala delarna av Luleå, kommer vi med el-Bilen utan extra kostnad hem till din dörr.
Handlar Du / Ni för mindre summa än 280 kr så tillkommer med automatik en fraktkostnad på 50 kr vid betalningen.
OmDu / NI beställt för mer än 280 kr och vi inte kan leverera allt som beställts – exempelvis att vi saknar något i vårt lager – och att ordervärdet slutligen understiger 280 kr så gäller det fortfarande fraktfritt, eftersom "felet" är vårt.


Det var allt för denna gång, hälsar Per på NordanSmak.

NYHETSBREV NR 35 - LEV. 19 NOV.

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Nytt i webButiken
3. Gemenskapsföretag
4. Seminarium


1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 16 november, vid niotiden går tiden för beställning ut för leveransen på torsdag 19 november.
Den här veckan innehåller VeckoKassarna förutom Veckans Grönt, Veckans Frukt, en bit Goudaost från Skabram i Jokkmokk, lite Potatis till mos och en kvartett Ostkorv.
Klicka här för att komma till den färdiga VeckoKassen


2. NYTT I WEBBUTIKEN!
NordanSmak har idag tre leverantörer av morötter, Wallers Grönsaksland från Långviken utanför Kamlunge, Smedsbyns Blommor och Grönt samt Staffansgårdens Bär och Grönt från Brändön. Vi lägger in dessa på i webButiken så är det bara att välja och vraka. Du hittar dem under "Närproducerat Grönt".
Ungersk korv på G, hoppas vi...
I förra veckan kom en kille in i butiken på Stationsgatan och berättade att han hade planer att starta tillverkning av Ungersk Korv och Texaskorv. Sånt är kul! Nu får vi se om det går att hitta produktionslokaler och få dessa godkända.
En av många fördelar med att vara Verksamhetsutvecklare på NordanSmak är att det blir en hel del provsmak. Det är prova på apelsiner, päron, äpplen, mandariner när det anländer från Biodynamiska Produkter vid lunchtid på onsdagar. Smaka av så man vet, när kunderna frågar.
För att inte tala om provsmak av ungersk korv. Gissa om den var god. En aning salt men en eftersmak av paprika som kittlade smaklökarna länge efter sista biten försvunnit ner i matstrupen...
Så visst kan vi hjälpas åt att hålla tummarna för produktionen av denna ungerska delikatess kommer igång?

3. GEMENSKAPSFÖRETAG
Redan vid st arten av Projekt NordanSmak, för mer än två år sedan, fanns planerna att hitta ett bra sätt att driva NordanSmak. En företagsform som lockade producenter, kunder, samarbetspartners och andra intressenter till engagemang för att utveckla verksamheten.
Ett engagemang som förhoppningsvis leder till att den Norrbottniska matkulturen utvecklas, att fler producenter startar och att de som redan finns kan växa. Men även ett engagemang för den ekologiska produktionen och den klimatsmarta logistiken. Kort och gott, ett engagemang som ökar den Norrbottniska självförsörjningsgraden av livsmedel.
Tidigt kom vi i kontakt med Håkan Björk från Umeå som introducerat Gemenskapsföretagandet i Sverige. Hotell Gamla Fängelset i Umeå, Kulturakademin i Storuman och Vårdcentralen i Jörn drivs som Gemenskapsföretag.
Ett Gemenskapsföretag består av en Ideell förening med ett allmännyttigt syfte exempelvis "att på ett miljö- och klimatsmart sätt utveckla den Norrbottniska mattraditionen". Denna ideella förening är i sin tur helägare av en affärsdrivande del – förslagsvis ett aktiebolag – som ansvarar för affärsutvecklingen.
Den ideella föreningen ger ägardirektiv och ansvarar för att verksamhetens alla delar revideras med avseende på sociala effekter, miljö och klimateffekter och den ekonomiska utvecklingen.
Vi har fortsatta kontakter med Håkan och hoppas kunna sjösätta NordanSmak som Gemenskapsföretag vid ett seminarium i slutet av januari eller början av februari 2010.
Vi hoppas på ett brett deltagande. Mer info kommer...

4. EKORINGEN SEMINARIUM...
Ute på EFS Sundet i Gäddvik arrangerar Ekoringen ett seminarium under temat "Odla för hälsa och klimat!"
Det är torsdagen den 26 november som är dagen för arrangemanget. Ni kontaktar Nils Tiberg för att anmäla ert intresse.
Vill ni, kan ni också kolla in en uppdaterad hemsida som ekologen och naturvännen Thomas Öberg snickart ihop.  Hemsidan hittar du med länken  www.naturinorr.nu

Det var allt för denna gång, hälsar Per på NordanSmak.

bloglovin
RSS 2.0