NYHETSBREV NR 34 - lev. 12 nov.

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Nya produkter
3. EkoFrukt på Jobbet


1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 9 november, vid niotiden går tiden för beställning ut för leveransen på torsdag 12 november.
Den här veckan innehåller VeckoKassarna förutom Veckans Grönt, Veckans Frukt, ingredienser till en måltid... Denna vecka frestar vi med Mari-Annes Västerbottenspaj...
Klicka här för att komma till den färdiga VeckoKassen


2. NYA PRODUKTER PÅ G!
Vi har fått in den efterlängtade Gurkmejan igen. Det har varit brist sedan början av sommaren, men nu har vi några 250 g burkar till försäljning.
Det ser också ut att lösa sig på Lammfronten, då Ovine-Agneta har bokat in ett par lamm för NordanSmaks räkning. Det återstår en del prisförhandlingar med Norrbottensgården före vi får ett försäljningspris. Vi vill ju också att de lamm vi ska sälja får hänga för mörning en vecka. Så håll ut alla Lammköttsälskare.
Vi har också bokat in oss på Rökta Lammfioler. Såna som – förra julen – knappt hann in i butiken förrän de var sålda.
Inför Julhelgen kommer vi också att komponera olika Julkorgar med "Närproducerat, Ekologiskt & Rättvisemärkt". De kommer att finnas i olika prisklasser och kommer att gå att beställa över webButiken.
Vi har också fått in många nya produkter från Luleå Konfektyr, som Blåbärsglögg.
På söndag ska vi ha en jobbardag då vi lägger in en del nya produkter i webButiken.

3. EKOLOGISK FRUKT PÅ JOBBET
Vill påminna om våra Ekologisk-Frukt på Jobbet-leveranser. Frukten som vi levererar följer årstidernas växlingar och vi har ett fast kilopris på "blandad frukt".  Leveransdagar för frukten är fortfarande måndagar och onsdagar.
Kan beställas i webButiken! I VeckoKasse-mappen!

Det var allt för denna gång, hälsar Per på NordanSmak.

NYHETSBREV NR 32 - lev. 29 oktober

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa beställning
2. Morötter, potatis
3. Inbrottet
4. Klimataktion


1. NÄSTA BESTÄLLNING
Måndag morgon den 26 oktober, vid niotiden går tiden för beställning ut för leveransen på torsdag 29 oktober.
I början på nästa vecka kommer NordanSmak att börja komponera de populära VeckoKassarna igen. De som innehåller veckans grönt, veckans frukt och ingredienser till en måltid... De börjar levereras första veckan efter höstlovet, i början av november.


2. MORÖTTER, POTATIS...
Nu har utbudet av närodlat grönt börjat sina. Men fortfarande finns en del rotsaker, rovor å sånt  och grönkål. Och ett bra tag framöver kommer vi också att kunna erbjuda verkligt goda morötter, från Wallers, från Brändön och inom kort har vi också blivit lovade morötter från Smedsbyns Blommor och Grönt.
Vi kommer nog också att kunna leverera potatis under hela vintern... Det ni.


3. INBROTTET
Natten mot den 8 oktober hade NordanSmak nattligt besök i butiken. Någon tog sig in genom att demontera en plåtskiva på sidan om dörren på baksidan. Hen eller hon måste ha varit liten då hålet inte tillät vem som helst att tränga sig in. Snickaren som på  morgonen kom och fixade hålet och förstärkte dörren och sidoplåtar berättade att dörren var monterad åt fel håll redan när den sattes in för en 15-20 år sedan. Och att det är väldigt många dörrar i butiker runt om i landet som har gummilisten vänd utåt. Utåt mot alla små inbrottare utrustade med en pennkniv eller instrumentmejsel. Det lär vara en specialutbildad liga. Säger killarna från byggfirman Cederlunds.
Men väl inne i lokalen, där undertecknad ibland brukar slagga över när arbetsbelastningen påkallar, visade de vältränade dörrdemonterarna en amatörmässig kunskap om värdet i butiken. De hittade dagskassan, som vi fortsättningsvis inte gömmer i lokalen över natten. Men de brydde sig inte smack om den låda med goda svenska ekologiska äpplen som fanns i fruktkylen. De brydde sig inte heller om de tio pralinaskar från Palogården som vi fått från Haparanda tidigare under veckan. Inte ens löjrommen i kyldisken... Vad säger man – amatörer, suck.
Fast nog är vi verkligen ledsna, när pengarna som vi fått in genom försäljning och som ska betala våra leverantörer, försvinner ut till knark och sprit. Grannen, Restaurang Diamant visade sig ha haft inbrott två nätter tidigare. Pengar och vin blev bytet hos dem.
Nu ser vi gärna att våra kunder betalar med kort i butiken, eller ännu hellre handlar i web-butiken.


4. KLIMATAKTION

Global aktionsdag för klimatet
Lördagen 24 oktober blir det tusentals klimataktioner i nästan alla jordens länder. Den gemensamma symbolen är siffran 350. Med det menas att vi måste pressa ner koldioxidhalten i atmosfären från nuvarande 390 till 350 ppm (miljondelar).
Luleå blir en liten länk i lördagens kedja! Kl 14 visas den uppmärksammade filmen Age of Stupid på Lillan, Skeppsbrogatan 16. Nordansmak finns på plats med några passande produkter. 
Mer om aktionsdagen kan läsas på www.350.org/sv


Snart öppnar vi den ombyggda, och som vi hoppas enklare webbutieken. Enklare att handla i, alltså.


Det var allt för denna gång, hälsar Per på NordanSmak.

ExtraNytt! Löjrom på G


LÖJROM!
Nu har vi det stora nöjet att kunna leverera Löjrom till våra kunder. Vi säljer dem i 200 g, halvkilos- och enkilosförpackningar.
Du hittar dem i "Närproducerat > Fisk" och i VeckoKassemappen på www.NordanSmak.se
Vi levererar så fort vi fått in den till oss (väntar alltså inte till ordinarie leveransdag...)
Först till kvarn, som vanligt när det är en bristvara.

NYHETSBREV NR 31 - lev. 8 oktober

Hej vänner av Närproducerat...
I detta brev:
1. Nästa leverans
2. Större Rättvisemärkt sortiment
3. Leverans av Lamm
4. Senapen från Liljedahls...
5. Nyheter i sortimentet


1. NÄSTA LEVERANS
Torsdag den 8 oktober levererar NordanSmak nästa gång. Fortfarande fraktfritt i hela Norrbotten
För att hänga då måste Du göra din beställning före kl 09.00 (på morgonen) måndag 5 oktober.


2. STÖRRE RÄTTVISEMÄRKT SORTIMENT
För någon lördag sedan var NordanSmak inbjudna till Torgdagar i Gunnarsbyn. En mycket lyckad tillställning.
I samband med detta startade Rättvisebutiken i Gunnarsbyn, vilken är Sveriges tredje största Rättvisebutik, och NordanSmak ett samarbete. Det innebär att NordanSmak kan erbjuda sina kunder ett allt större och växande utbud av Rättvisemärkta produkter.
Vi kommer därför fortlöpande att lägga in allt fler Rättvisemärkta varor i vår webbutik.

3. LEVERANS AV LAMM
EkoRingen i Gäddvik har hört sig för och vill sälja några lamm genom NordanSmaks webbutik.
Lammen är inte så stora utan väger mellan 10 - 15 kg (slaktade).
De har vuxit upp på ängarna ner mot älven i Gäddvik och är slaktade och grovstyckade vid Norrbottensgårdens Slakteri på Storheden. Lammen har inte hängt mer än någon dag och är nu klara att leverera. Det är bara hela slakt denna gång. Inga styckade detaljer till försäljning alltså.
Lammen kostar 75 kr / kg och nu finns de att beställa i www.nordansmak.se > VeckoKasse (eller i Köttmappen under Närproducerat)
Antalet är begränsat men det kommer ytterligare en leverans av några Lamm vid ett senare tillfälle.
Först till kvarn gäller! Gå in i webbutiken eller skriv ett e-brev till handla@nordansmak.se


4. LILJEDAHLS SENAP
Det är lite osäkert hur det fortsättningsvis blir med leveranser av den goda senapen från Liljedahls.
Därför  uppmananar vi alla som vill säkra sitt förråd av Honungssenap, Whiskeysenap, Vodkasenap och Gravlaxsås att göra sina beställningar nu vid detta beställningstillfälle - måndag 5 oktober.
Liljedahls senap har varit ett av NordanSmaks första produkter och dess kvalité har hjälpt till att bygga upp även NordanSmaks varumärke. Vi håller tummarna att det löser sig, så att vi kan få möjlighet att stryka whiskeysenap på skinkan till många jular framöver.


5. NYHETER I SORTIMENTET
Blåbären är slut för säsongen. Lingon finns. Goudaosten från Skabram i Jokkmokk finns åter till försäljning.
Jan - Fiskrökar'n har Sms:at från sin semester i varmare länder att han kan leverera den hela rökta fisken - Rökt Regnbåge. Det är en kompis som håller produktionen igång medan "chiefen själv" är indisponibel. Läs: Solstol, paraplydrink och en doft av kokossolkräm.
.
Allt för denna gång! / NordanSmak.

bloglovin
RSS 2.0