NYHETSBREV – FIKA-LEVERANS 4 mars

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Nya produkter

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 1 mars, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen den 4 mars.
Det här leveranstillfället finns ingen speciell "VeckoKasse". Kylan ger en dämpande effekt på VeckoKasse-komponerandet, och vi som börjar vara lite less det kalla vädret passar på att sitta inne och ha mysigt med lite go'fika.
Därför hittar Ni två nya bakverk med kampanjpris i "Veckans Varor" denna gång. Åsså Tranbärssylt och det vanliga frukt och grönt förstås.

Klicka här för att komma till Veckans Varor!

2. NYA PRODUKTER
Nu klättrar försäljningen sakta uppåt igen efter "Efter-Jul-Stiltjen".
Det börjar lossna lite på äggfronten också då Ägg-Åsa från Ängesbyn åter fått ordning och reden på sina hönor. Vill man säkra veckoleveranser av ägg så är det säkrast att beställa i webbutiken, eftersom dessa kunder får sina bokade ägg i första hand. Kallaxäggen levereras också troget varje onsdag.

Evas Konstiga Kafé
NordanSmak har fått en ny leverantör i Eva Esko som under somrarna driver sitt Konstiga Kafé i Sunderbyn. Det är två ursmaskiga sorter go'doppa, Lingonkaka och Kokostoscakaka som Du hittar i "Veckans Varor". Vi kommer också att lägga in Evas limpor inom kort och hennes handgjorda tvålar till försäljning i webButiken.

Lingonkaka som är bakad med ekologiska ingredienser

Kokostoscakaka som också den har ekologiskt innehåll....

Överkalix Syltfabrik
Från Överkalix kommer nu också en Tranbärssylt som vi lagt in i "Veckans Varor" med kampanjpris denna och nästa vecka. Vi har också fått in Hjortronsylten igen.

Tranbärssylt från Överkalix Syltfabrik.

Det var väl allt för denna gång...

Hälsar ödmjukast Eder Verksamhetsutvecklare Per

NYHETSBREV – PALTLEVERANS 25 FEBRUARI

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2.Veckans Frukt
3. Lite Resultat
4 Om Salamita

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 22 februari, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen den 25 februari.
Observera att om Du vill vara säker på att få varor från Biodynamiska Produkter "Långväga Eko" så måste Din beställning komma in till oss före klockan 12.00 fredag 19 februari.
Denna vecka hittar Du en gammal goding, Ekologisk Palt från Nordchark i VeckoKassen i mappen  Veckans Varor. Denna vecka finns det också med ekologisk Standardmjölk och ett paket Ekosmör.
... Åsså frukt och grönt förstås.

Här hittar du VeckoKassen!

2. Veckans Frukt och sånt...
Under några veckor har vi citrusfruktkampanj. Det är den goda frukten av märket Salamita i Italien som Du hittar i veckans frukt. Läs mer om Salamita längre ner i Bloggen.
Vad gäller det gröna tänker vi på de sista norrbottensodlade morötterna för "säsongen". Vi har fått in ett par morötter kilo från våra fantastiska potatisleverantörer, Engelmarks i Unbyn utanför Boden.
Vill bara visa vilken fin logga som tagits fram till den Kåtarökta Regnbågen. Kolla in:


Vi har ett par bitar av denna delikatess kvar så om ni vill prova den Kåtarökta fisken kan ni beställa genom att  klicka här!

3. Lite Resultat
NordanSmak lägger sitt första år som "riktigt" företag bakom sig. Tidigare levde vi som inköpsförening och därefter som ett projekt, men sedan ett år ska vi alltså leva och utvecklas på vår försäljning. Nu är vi spända att få se hur vi ligger till, och när vi har fått fram det första underlaget inför bokslutet så är vi stolta när det visar sig att NordanSmak under 2009 köpt in närproducerade livsmedel i Norrbotten för mer än 380.000 kronor. Produkter som Lammkryddkorv, rökt fisk, pajer, ägg honung, löjrom, tjälknöl, bär och grönsaker som sålt vidare till våra kunder genom vår webButik och Butiken på Stationsgatan i Luleå. Kul va?
Om vi ska få möjlighet att fortsätta att utveckla den norrbottniska livsmedelsproduktionen är det nödvändigt att vi minst fördubblar vår försäljning under det kommande verksamhetsåret. Varför inte sätta målet att inköpen av norrbottniska livsmedel ska närma sig 1 miljon under 2010.
Ni kan ju vara en del av denna näringslivsutveckling genom att komma med tips och synpunkter på hur vi ska förbättra vår service och utveckla vårt sortiment. Hör av Er genom att ringa undertecknad på 070-362 30 18 eller skicka ett e-brev med tips till handla@nordansmak.se
Eller så kan Ni, som inte redan handlar, testa att beställa en "VeckoKasse", kanske....

4. Om Salamita

Salamita är ett biodynamisk kooperativ i Sicilien som grundades 1972 av fyra bröder med samma efternamn - Salamita.

 


Två år senare införde kooperativen biodynamisk odling – en odlingsmetod som tar hänsyn till naturen och de krafter som hela tiden påverkar oss som människor och alla levande organismer på vår jord.

Idag drivs kooperativet av runt 80 bönder som odlar citrusfrukter, grönsaker, hasselnötter och tomater och som producerar bl.a. honung, oliv- olja, tomatprodukter, pasta och vin.

Mycket görs manuellt - utan hjälp av maskiner vilket resulterar i välbehövda jobb i en region som annars är känd för sin höga arbetslöshet. Salamitas’ sociala engagemang inkluderar även att organisera studieresor, folkdansmöten, konserter, föreställningar och agrikulturella studiecirklar.


(Text och bilder från Salamita är hämtade från Biodynamiska Produkters infoblad)


Tack för idag, slut för idag / Per Holmqvist

NYHETSBREV – LEVERANS 18 februari

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Nya Produkter
3. Nolia och leverantörer

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 15 februari, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen den 18 februari.
Observera att om Du vill vara säker på att få varor från Biodynamiska Produkter "Långväga Eko" så måste Din beställning komma in till oss före klockan 12.00 fredag 12 februari.
Denna vecka hittar Du en nyinkommen delikatess, Kallrökt Gravsaltad Regnbåge i VeckoKassen i mappen  Veckans Varor. Denna vecka finns det också med Potatis, Gravlaxsås och 2 flaskor Svagdricka.
... Åsså frukt och grönt förstås.

Här hittar du VeckoKassen!

2. NYA PRODUKTER
Gösta Norman från Ersnäs var in på Butiken häromdagen. Han hade med en bit Gammeldags kallrökt, gravsaltad Regnbåge... Kallrökt på gammalt vois alltså. Den var god! Mycket goood!


Nu finns den i NordanSmaks sortiment:
Kallrökt gravsaltad Regnbåge i 500 g bitar.
Vi säljer fisken frusen. Den är infryst direkt efter beredning och vacumpackning. Upptinad är den hållbar i 10 dagar, om den förvaras i kyla.

Pålängedynor
Det är snart dags att spänna på skidorna och bege sig ut i den stundande vårsolen. Nu finns en liten rulle av Morjärvsgarn och återvunna skinnjackor som måste med i ryggsäcken tillsammans med chokladtermosen och ostmackorna: Pålängedynan!

Dynan som rullas ihop och knäpps med en tryckknapp finns i flera färger: Röd, Orange, Svart, Mörkgrå, Gulmelerad, Svart och Grårandig samt Lila och Grårandig.

Pålängedynan är tillverkad av företaget marieyeah! från Luleå som drivs av Marie Karlsson som är konstnär och konsthantverkare. Den första dynan kom till av restgarn som blivit över från en halsduk och fick en baksida av en överbliven provbit av läder. Nu görs baksidorna av läder från gamla läderjackor och det mesta garnet kommer från Morjärvs ullspinneri.


3. NOLIA OCH LEVERANTÖRENA

I början av augusti är det åter dags för NordanSmak att delta på Nolia i Piteå.

För två år sedan hade vi bokat in oss i Mathallen (förstås). Vår medverkan var lyckad, vilket kan tillskrivas våra Gästleverantörer som fanns vid NordanSmaks sida under hela veckan. Ena dagen var det Mattesbäckens grönsaker, andra var det Krokodil-Ulla med Rättvisemärkt, Senaps-Monica, Fiskrökar-Janne, Ann-Mari med Surkålen, Konfektyr-Carina, Klåddbakar-Lohrenz...

 

Nu är det dags att boka fast sig igen. Därför vänder vi oss till våra lokala leverantörer med en undran om ni är intresserad att synas tillsammans med NordanSmak även i år. Upplägget blir liknande förra gången, NordanSmak står alla nio dagarna, ni hänger på några dagar var, när det passar Er. Hör av Er!  Ni vet ju var ni hittar oss!


Det var väl kanske allt för den här gången... / Per på NordanSmak


NYHET! LAMMVECKA 8-11 februari

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning – Lamm!
2. Veckans Frukt & Grönt
3. Prenumeranter
4. NordanSmak på Facebook

Nu har vi äntligen fått besked att lammen som beställts levereras i morgon fredag (5 februari) 
Det finns några halvor kvar att beställa... 
Gå in på: Lammen!

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 8 februari, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen den 11 februari.
Observera att om Du vill vara säker på att få varor från Biodynamiska Produkter "Långväga Eko" så måste Din beställning komma in till oss före klockan 12.00 fredag 5 februari.
Denna vecka hittar Du ett rejält stycke mat i Kassen – ett halvt Grovstyckat Lamm från Storträsk.
... Åsså frukt och grönt förstås.
Vi gör inte i ordning en "färdig" VeckoKasse denna gång, utan Ni handlar fritt i butiken. Veckans Frukt och Veckans Grönt finns ju i VeckoKassemappen.2. VECKANS FRUKT & GRÖNT
Nu sjunger de norrbottniska morötterna på sista versen och därför vill vi stoppa med morötter från Smedsbyns Blommor och Grönt i Veckans Gröna.
Fänkål, Blomkål och en spännande nyhet som kallas Ramiro. Det ser ut som en pepparväxt och ska bli spännade att prova.
Vad gäller frukten i Veckans Frukt så passar vi på att lägga i Apelsiner, som i senaste leveransen var supersaftiga och söta. De från Spanien är lite sötare än italienska, så vi väljer väl spanska.
Äpplen, bananer och kiwi låter väl inte helt fel?


3. PRENUMERANTER

Kul att se att vårt nystartade Prenumerationssystem vinner terräng. Det är faktiskt ganska skönt att börja att handla när Varukorgen är till hälften fylld med basvaror redan när man loggar in. Mjölk, fil, ägg, mysli, Norrlandssmör, Veckans stora frukt och Veckans grönt... Där startar handlandet.

Om Du vill ändra din återkommande "Order" så är det bara logga in på Ditt konto, gå till där Du väljer tidsintervall. Välj "Aldrig" och Din stående order raderas.

Därefter lägger Du in varorna Du istället vill ha i Din återkommande order och väljer att den ska upprepas, varje vecka, varannan vecka....


4. FACEBOOK
Tänk va kul om någon fixar en Facebookgrupp "Vi som tycker NordanSmak är gott" eller nå't sånt.
Eller "Vi som gillar NordanSmaks Elbil", eller "Vi som tycker att mat från NordanSmak är god!" eller...

Det var väl kanske allt för den här gången... / Per på NordanSmak


bloglovin
RSS 2.0