NYHETSBREV – PALTLEVERANS 25 FEBRUARI

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2.Veckans Frukt
3. Lite Resultat
4 Om Salamita

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 22 februari, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen den 25 februari.
Observera att om Du vill vara säker på att få varor från Biodynamiska Produkter "Långväga Eko" så måste Din beställning komma in till oss före klockan 12.00 fredag 19 februari.
Denna vecka hittar Du en gammal goding, Ekologisk Palt från Nordchark i VeckoKassen i mappen  Veckans Varor. Denna vecka finns det också med ekologisk Standardmjölk och ett paket Ekosmör.
... Åsså frukt och grönt förstås.

Här hittar du VeckoKassen!

2. Veckans Frukt och sånt...
Under några veckor har vi citrusfruktkampanj. Det är den goda frukten av märket Salamita i Italien som Du hittar i veckans frukt. Läs mer om Salamita längre ner i Bloggen.
Vad gäller det gröna tänker vi på de sista norrbottensodlade morötterna för "säsongen". Vi har fått in ett par morötter kilo från våra fantastiska potatisleverantörer, Engelmarks i Unbyn utanför Boden.
Vill bara visa vilken fin logga som tagits fram till den Kåtarökta Regnbågen. Kolla in:


Vi har ett par bitar av denna delikatess kvar så om ni vill prova den Kåtarökta fisken kan ni beställa genom att  klicka här!

3. Lite Resultat
NordanSmak lägger sitt första år som "riktigt" företag bakom sig. Tidigare levde vi som inköpsförening och därefter som ett projekt, men sedan ett år ska vi alltså leva och utvecklas på vår försäljning. Nu är vi spända att få se hur vi ligger till, och när vi har fått fram det första underlaget inför bokslutet så är vi stolta när det visar sig att NordanSmak under 2009 köpt in närproducerade livsmedel i Norrbotten för mer än 380.000 kronor. Produkter som Lammkryddkorv, rökt fisk, pajer, ägg honung, löjrom, tjälknöl, bär och grönsaker som sålt vidare till våra kunder genom vår webButik och Butiken på Stationsgatan i Luleå. Kul va?
Om vi ska få möjlighet att fortsätta att utveckla den norrbottniska livsmedelsproduktionen är det nödvändigt att vi minst fördubblar vår försäljning under det kommande verksamhetsåret. Varför inte sätta målet att inköpen av norrbottniska livsmedel ska närma sig 1 miljon under 2010.
Ni kan ju vara en del av denna näringslivsutveckling genom att komma med tips och synpunkter på hur vi ska förbättra vår service och utveckla vårt sortiment. Hör av Er genom att ringa undertecknad på 070-362 30 18 eller skicka ett e-brev med tips till handla@nordansmak.se
Eller så kan Ni, som inte redan handlar, testa att beställa en "VeckoKasse", kanske....

4. Om Salamita

Salamita är ett biodynamisk kooperativ i Sicilien som grundades 1972 av fyra bröder med samma efternamn - Salamita.

 


Två år senare införde kooperativen biodynamisk odling – en odlingsmetod som tar hänsyn till naturen och de krafter som hela tiden påverkar oss som människor och alla levande organismer på vår jord.

Idag drivs kooperativet av runt 80 bönder som odlar citrusfrukter, grönsaker, hasselnötter och tomater och som producerar bl.a. honung, oliv- olja, tomatprodukter, pasta och vin.

Mycket görs manuellt - utan hjälp av maskiner vilket resulterar i välbehövda jobb i en region som annars är känd för sin höga arbetslöshet. Salamitas’ sociala engagemang inkluderar även att organisera studieresor, folkdansmöten, konserter, föreställningar och agrikulturella studiecirklar.


(Text och bilder från Salamita är hämtade från Biodynamiska Produkters infoblad)


Tack för idag, slut för idag / Per Holmqvist

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0