NYHETSBREV – LEVERANS 28 januari

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Torgfredag i Butiken
3. Tillbakablickar
4. Framtidstankar

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 25 januari, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen den 28 januari.
Observera att om Du vill vara säker på att få varor från Biodynamiska Produkter "Långväga Eko" så måste Din beställning komma in till oss före klockan 12.00 fredag 22 januari.
Denna vecka hittar Du bland annat Rostbiff från Öbergs Lantchark i VeckoKassen... Åsså frukt och grönt förstås.
Klicka här för att beställa Kassen!


2. VÄLKOMMEN TILL NORDANSMAK
I morgon fredag kommer några elever från en kurs i "Shoppingturism" att ha torg och försäljning i NordanSmaks butik. Så här skriver de i sin inbjudan:

Vi är 5 personer som går en yrkesutbildning på Lernia som heter Ledare inom shoppingturism och vi har fått i uppdrag att göra en aktivitet, ett grupparbete där vi ska få företag att sammarbeta.
Så vår grupp, ska ha en visning i Nordansmaks affär. Vårt tema är miljötänkande i olika former med Nordansmak.
Kom gärna förbi butiken Fredagen den 22 januari 2010 Kl 11.00 till 14.00!
Vi kommer också att ha en liten tävling!

Hälsningar Lina, Fatima, Ludmila, Mirjam och Leena!

3. TILLBAKABLICKAR
Nu har NordanSmak varit igång på riktigt sedan mars 2009. Nio år av "Inköpsgemenskap", "Projekt" och "Provleveranser" är över och vi satsar på att överleva och utvecklas med hjälp av en rejäl dos tjurighet, ett glatt humör och en ökande försäljning.

Leverantörer och kunder
NordanSmak har förutom grossisterna Biodynamiska Produkter och Biofood, knutit till sig ett sjuttiotal små och medelstora leverantörer – de flesta verksamma i Norrbotten. I webButiken finns ett hundratal lokala produkter och runt 5.000 ekologiska som NordanSmaks kunder kan välja bland. En del av dem är stadiga (dröm-)kunder som beställer i stort sett varje vecka. Men det finns dessutom runt 350 som beställer mer sporadiskt eller har provat på någon gång.I början av 2010 levererade vi vår 1.000 order genom webButiken och vi  lägger ut nästan 100 kg frukt i veckan till våra Ekofrukt på Jobbet-kunder på olika arbetsplatser i Luleå.

Miljö & klimat
NordanSmak har tecknat avtal om vindkraft till butiken och köpt en elbil som används för leveranser "till din dörr" i Luleå. Vi har också börjat byta ut belysningen till energisnåla Diod / LED-lampor.
I samarbete med Bussgods distribuerar NordanSmak Närproducerade, Ekologiska och Rättvisemärkta livsmedel till kunder i hela Norrbotten.
För det aktiva miljöarbetet har NordanSmak fått tre utmärkelser under 2009 – Vuxenskolans, Miljöpartiet i Luleås och Luleå kommuns miljöpris.

4. FRAMTIDSTANKAR
För att verksamheten ska gå runt och bära sina kostnader fullt ut så måste försäljningen öka rejält under 2010. Vi behöver fördubbla antalet fasta veckokunder och har nu sjösatt en prenumerationstjänst.
För att göra det attraktivt att prenumerera har vi bett Jan, vår webButiksbyggare, att konstruera ett system som med automatik ger en trogen-kund-bonus "Prenumerera på 10 leveranser – få den tionde gratis". Denna rabatt hoppas vi kunna införa inom någon vecka.

Glesbygdsservice
Planer finns att förbättra servicen så att NordanSmaks kunder ska kunna få leveransen ända "hem till byn" även om man bor lite avsides till ute på landsbygden.

www.FriaButiken.nu
I samarbete med Fria Tidningar kommer NordanSmak under våren att starta en webButik för klimatsmarta, energisnåla och etiskt riktiga produkter.

Gårdsförsäljning
Under våren ska vi äntligen försöka komma igång med bostadsområdesförsäljningen. Några eftermiddagar varje vecka planerar vi att fylla elbilens kylbox med frukt, grönt och närproducerad mat och komma "till Ditt bostadsområde".

Det börjar vara lite sent nu. Dags att knoppa in!
Har Du några idéer hur NordanSmak skulle kunna få fler leverantörer, fler kunder och erbjuda en bättre service? Hör av Dig!

Hälsar vi på NordanSmak...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0