NYHETSBREV – GLAD PÅSK

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Sista chansen för Påskmat
2. Nya grejer i butiken
3. Recept på Vaktelägg

1.  PÅSKBESTÄLLNING...
Måndag morgon den 29 mars, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen den 1 april.
Bussgods har enligt uppgift vanliga öppettider på skärtorsdag.
Personalen på NordanSmak ska försöka få med leveranserna med en tidig buss så att Ni som handlar ute i länet ska få varorna, även om ni slutar tidigare på jobbet.

2.  NYTT I BUTIKEN
Det är öppet i NordanSmaks butik på Stationsgatan 25 i Luleå fram till och med Skärtorsdag. Vanliga öppettider 11 - 18. Även på Skärtorsdagen.
Måndagsleveransen av Ekologisk Frukt på Jobbet kommer på tisdagen istället.
Angående sortimentet har vi fått in en verkligen läcker produkt i Butiken. Vaktelägg!


Så har vi också fått in en ny sändning av den Soukisrökta Renkorven, och burkar med den helkonserverade Renköttet3. RECEPT PÅ VAKTELÄGG.
Vår leverantör av Vaktelägg har bifogat några recept på dessa små gulliga läckerheter.
Jag ser framför mig, hur jag med mina klumpiga fingrar försöker separera gula och vita när Vaktelägg Tartar ska tillredas.  Kolla in Tillagningstips för att se recepten.

Hälsar Per H som just nu rullar in på Vännäs Central för vidare färd mot Göteborg och ut i Europa.
Tillsammans med hela familjen - förstås... en tålmodig hustru och sju barn i en liggvagnskupé.


NYHETSBREV – PÅSKLEVERANS 25 MARS & 1 APRIL

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Påskbeställning
2. Extrapris på Påskmat
3. Lite om... ...lite av varje

1.  PÅSKBESTÄLLNING...
Måndag morgon den 22 mars, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen den 25 mars.
NordanSmak laddar nu upp inför Påskhelgen. Därför lägger vi in en hel del go'saker i mappen Veckans Varor som tillfälligt ändrat namn till mappen PåskExtra.
Väljer Du att handla i i webbutiken så har vi extrapris på en hel del Påskmat fram till måndagen före Påsken. Exklusivt för våra webkunder alltså.

Ni kan också välja att handla före måndagen 29 mars och då få leveransen på Skärtorsdag 1 april (Inget aprilskämt). Bussgods ska enligt uppgift ha normala vardags-öppettider på Skärtorsdagen. Om ni beställer före 29 mars kan vi leverera till orter i hela Norrbotten så att Ni kan få leveransen i tid före Påskhelgen.

Här klickar Du för att komma till PÅSK-EXTRA!

2. EXTRAPRIS PÅ PÅSKMAT
NordanSmak har den stora glädjen att åter kunna erbjuda den goda stekta inlagda strömmingen från Jävre. Den ligger i mappen PåskExtra.


Så har vi också Gravad Regnbåge och annan rökt och marinerad fisk, både från Jan Nilsson och den Kallrökta från AkkaFisk.


Förutom dessa delikatesser har vi också extrapris på Lammkryddkorv och andra Ovineprodukter och på Gravlaxsås och den starka goda senapen från Liljedahls. Vi kommer också att lägga in mer under veckan som kommer. Hoppas på en påse med lite blandad konfekt från Luleå Konfektyr, och Påskmusten från Nyckelbryggerier.
Vi har också fått in Syrade Blandade Grönsaker från Överkalix. De sålde snabbt slut, fast mer är på väg in.


Så kolla in mappen PåskExtra i webbutiken lite då och då.

3. LITE OM...
...lite av varje.

Öppettider: Under påsken inträffar en del röda dagar som påverkar NordanSmaks verksamhet. Därför har vi öppet i butiken på Stationsgatan 25 på Skärtorsdag till 18.00 och öppnar igen tisdag efter Annandag Påsk klockan 11.00.

Ekofrukt på Jobbet: Vi levererar av naturliga skäl inte frukt på AnnandagPåsk-måndag som är en röd dag. Vi ringer runt och frågar om Ni Ekofrukt-kunder vill ha reducerad leverans första veckan i april, när många arbetsplatser tömts för att prioritera personalens vistelser i vårsolen.

Leverantörscafé: Under andra halvan av april planerar vi på NordanSmak att bjuda in intresserade till 4-5 cafékvällar i NordanSmakbutiken på Stationsgatan. Vi tänker bjuda in några av våra leverantörer som berättar om sin verksamhet och sina produkter. Men det finns också idéer att han teman om Mat och klimat och Vegan / Vegetariskt. Mer om detta framöver.

Inga Nyhetsbrev under tre veckor: Verksamhetsansvarige Per H kommer att ge sig iväg med hela familjen - totalt 2 vuxna och 7 barn - på en 22 dagars tågluff ut i Europa. Avfärd från Älvsbyn 27 mars på kvällen.
Under den tiden kommer verksamheten att snurra på som vanligt. Dock är det osäkert hur det blir med Nyhetsbreven under bortvaron. Kommer att ha med dator, men det kan vara osäkert hur det blir med uppkopplingen. Vi kanske skippar Nyhetsbreven under resan för det skulle kanske vara skönt att få distans till jobbet och vila upp lite (7 barn i liggvagnar = vila, höhöhö).
För att inte tala om hur vilsamt det kan vara för personalen hemmavid att slippa en gnatig chef...

Hälsar en ressugen Per H på NordanSmak.

NYHETSBREV – LEVERANS 18 MARS

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Nya medarbetare
3. Lamm på G igen - kanske...

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 15 mars, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen den 18 mars.
Den här leveransen är det Renskav i "VeckoKassen".
Renskaven kommer från Svantes i Harads och till den levereras King Edvard potatis från Unbyn, Lingonsylt från Överkalix Syltfabrik och ekologisk grädde från Norrmejerier. Och Frukt och Grönt.

Här klickar Du för att komma till RenskavsKassen!

2. NYA MEDARBETARE
NordanSmak har den stora glädjen att välkomna Susanne och Sture som nya medarbetare. De kommer att jobba med våra leveranser av Ekologisk Frukt till arbetsplatser och att se till att webbutiken är uppdaterad och att nya produkter snabbt läggs in till försäljning över Internet.
Vi har inte hunnit med att ta foton av de två nya, men så fort vi har dem fångade på bild så räknar vi med att publicera dessa på hemsidan och i bloggen. Såvida de inte är för blyga för att vilja vara med på bild.

3. LAMM PÅ G IGEN – KANSKE...
Det ser ut som att vi ska kunna leverera lamm igen. I så fall kommer lammen denna gång från Niemisel och är finstyckade. Det vill säga att det inte följer med lika mycket ben som om de vore grovstyckade. Priset kommer att bli runt 85 kr per kilo och vikten rör sig runt 8-10 kg.
Anledningen att vi inte har lagt in dem till försäljning ännu är att vi inte vet hur många vi får och när de kan levereras. Vi kommer att meddela hur det går med antal och leveransdag med info på "Senaste Nytt" längst upp i på www.nordansmak.se så fort vi fått besked... Kolla in webbutiken då och då om du är intresserad av lamm.

Ha det så gott till nästa gång vi hörs!!!! hälsar vi på NordanSmak!

NYHETSBREV – HET LEVERANS 11 MARS

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Favorit i repris

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 8 mars, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen den 11 mars.
Det här leveranstillfället är det en het "VeckoKasse".
Förra veckan var det kallt ute och gott med lite go'fika. Nu börjar den femte årstiden "Dagsmejan" kännas i hela kroppen. Tänk vad lätt man glömmer snöstorm och svinkyla så fort som vårsolen tittar fram och värmer en frusen kropp. Takdropp och livsfarliga istappar - livet leker.


Därför, för att riktigt dra i gång värmen på högsta växeln så hittar Du Lammkryddkorv, Mango Chutney och Jasminris i Leveransen denna vecka. Och det vanliga frukt och grönt förstås.

Klicka här för att komma till VeckoKassen!

2. FAVORIT I REPRIS
Det finns mer norrbottensodlade morötter. Det är 100 kg Brändömorötter som kommit in i webButiken!
Det var allt för denna gång! Ge Er nu ut för att njuta av Dagsmejan! / Per

bloglovin
RSS 2.0