Det finns inga GENvägar

I bussen på väg upp till Kalix kommer funderingarna. 
Det är väl där i resandets harmoni, medan det ännu GMO-fria Norrbotten passerar förbi utanför bussfönstret  som några frågor blixtrar förbi i huvudet.


- Hur kan det vara möjligt att man i Sverige tillåter GMO-grödor, och att inte Miljöpartiet, tillsammans med Vänstern och Socialdemokraterna "gjort allt som står i deras makt" för att Sverige ska följa Österrikes exempel och säga nej till odlingarna? 

- Hur kan det vara möjligt att det är i Norrbotten, Språkröret Peter Erikssons hemlän, som man tillåter kommersiell odling av GMO-Potatisen Amflora. 

- Hur kan det vara möjligt att Luleå kommun, där miljöpartisten Annika Eriksson är verksam, inte lagt in sitt kommunala veto för att stoppa Amflora i Sunderbyn? Och att fullmäktige inte behandlat och beslutat i Naturskyddsföreningens "motion" för ett GMO-fritt Luleå?

Bakgrunden är så här:
Miljöpartiet de Gröna i Kalix har bjudit in NordanSmak till ett möte i Gallerian i Kalix. De vill att vi i NordanSmak ska berätta om sin Handelsplatsen för Närproducerade (Norrbotten), Ekologiska (hela världen) och Rättvisemärkta Livsmedel, i samband med att språkröret och kalixbon Peter Eriksson lanserar sin nya kokbok. 

Det är på väg till detta arrangemang  - lördag 29 maj kl 12-14 - i Kalixbussen som tankarna börjar gnaga...


- Vad tycker Peter egentligen i GMO-frågan?

- Vad gjorde Peter och Miljöpartiet tiden före regeringen beslutade att Sverige, som ett av tre länder i EU tillåter odling av GMO.

- Kommer Peter att se till att Ett GMO-Fritt Sverige finns med som punkt i deras, Vänsterns och Socialdemokraternas gemensamma välplattform

- Vill Peter, och i så fall, vad kommer han och Annika Eriksson att göra för att Stoppa årets planerade odlingar av  GMO i Norrbotten?

Det är många frågor som dyker upp. 

Jag träffar Peter om en timme. Vill ni veta vad han svarar. Fråga honom! 

Eller ring mig Per Holmqvist 070-362 30 18

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0