Nyhetsbrev inför Julförberedelserna

Hej vänner av Närproducerat, Ekologiskt, Rättvisemärkt och GMO-Fritt.

Ur innehållet
1. Nytt i Butiken
2. Skriv på för Nattågen
3. NordanTorget med juicebar


1. NYTT I BUTIKEN
Janne Fiskrökare är tillbaka efter en välbehövlig 3 månaders semester. Under hans frånvaro har våra marinerade rökta Regnbågar inte funnits i vårt sortiment.Men nu är de tillbaka, både Janne, hans fru och deras fiskar. Det är de välkända Cheddarostgratinerade fiskfiléerna, den gravade regnbågen och flera av de gamla godingarna. Men det är också en nyhet, Thaikryddade rökta regnbågsfiléer. Den lär vara lite heeet. Prova!


Nu när de norrbottniska, läckra grönsakerna börjar sina öppnar vi för import av det gröna från övriga Sverige och världen. Därför finns både Blomkål, Brytbönor och Broccolli åter is "grönsaksdisken". Till Grönsaksdisken!
Så vill vi också påminna om att det finns kvar rökt Fårfiol och grovstyckade lamm i låda.

Vi kommer också att få hem en hel del Julmat, förutom Fårfiol och Talvatisglögg. Dessa produkter hamnar i Vecjans Varor eller i Kategorin "Inför Julen" så fort vi får in dem.
NordanSmak kommer också att komponera Julkorgar med delikatesser som riktar sig till företag... Närproducerat. Ekologiskt och Rättvisemärkt att ge bort till sin personal eller till sina affärsbekanta.2. RÄDDA NATTÅGEN
Rikstrafiken vill lägga ner ett av nattågen som idag går upp till övre Norrland. Pengarna man "tjänar in" ska användas för att bygga motorvägar och förbifartsleder i de tre största städerna i södra Sverige.
Nu har Miljöförbundet Jordens Vänner startat en e-brevskampanj för att få regeringen och rikstrafiken att ändra sina planer att lägga ner ett av nattågen till Norrbotten.

Gå in på
www.mjv.se och skriv ett e-brev till ansvariga beslutsfattare.

3. NORDANTORGET MED JUICEBAR
Nu när de lokala grönsakerna ebbar ut i sortimentet övergår vår Saluhall i lokalen "bredvid" till en Juicebar, café och Butikshotell.
Vi serverar färskpressad ekologisk apelsinjuice, men även morots- och äppeljuice finns.
Så fort vi får första leveransen av Mikaels surdegsbröd, han som bakar i stenugn i Bensbyn, så kommer vi att förutom att sälja hans bröd i webButiken också servera mackor från Mikaels bröd i Caféet.

Vi kommer att ha Julmarknad under veckorna fram till Jul. Om Du har nåt att sälja så kan Du höra av dig och boka bord på vårt NordanTorg.
Öppettider på NordanTorget under november är onsdagar, torsdagar och fredagar mellan 12 till 18.
I NordanSmakButiken är det öppet måndag till fredag 11 - 18.
Välkomna in och handla, fika eller bara för att du är nyfiken...

Per Holmqvist
NordanSmak

NYHETSBREV Saluhall igen!

Hej Vänner av Närproducerat, Ekologiskt, Rättvisemärkt och GMO-Fritt...

Ut innehållet denna vecka:

1. Saluhallen ny marknadsplats
2. Succé med Wallers och GJ
3. Bra resultat
4. Rökt fårfiol och Lamm äntligen på G


1. MARKNADSPLATS SALUHALLEN
Onsdag och torsdag kommer vår första "småföretagare" att hyra in sig i Saluhallen. Det är Marieyeah som gör de fina stickade sittdynorna i Morjärvsgarn och återanvänt skinn som blir vår premiärföretagare i "Butikshotellet / Saluhallen"
Dessutom utvidgar vi samtidigt utbudet i caféet och säljer förutom kaffe med dopp, nu även färskpressad ekologisk apelsinjuice. I nästa vecka hoppas vi även kunna ha färskpressad morots- och äppeljucie på menyn.

2. SUCCÉ MED WALLERS GRÖNT
Efter den slutsålda första prenumeratonsperioden avslutats finns nu chansen för Er att beställa ytterlligare en omgång Grönsaker om fem leveranser "Hem till Din dörr!"
Även Ni som inte fick möjlighet förra gången har nu chansen! Klicka här!

3. BRA RESULTAT
September månad blev historisk - för första gången hade NordanSmak en månadsförsäljning som passerade 100.000 kronorsvallen.
Egentligen hade vi tänkt att detta försäljningsresultat skulle vara passerat redan i mars i år. Men det är inte alltid enkelt att vara pionjär i Närproduceratbranchen, med ett rent Närproducerat, Ekologiskt, Rättvisemärkt och GO-Fritt sortiment. Men eftersom vi ökar och ökar  och ökar, så fortsätter vi!
För att kunna slappna av hade vi behövt tredubbla septemberresultatet varje månad framöver. Varför inte? Om varje kund tar med tre kompisar som blir kunder som tar med tre kompisar som blir kunder, som tar med...

4. RÖKT FÅRFIOL OCH LAMM
Bosse från Ovine ringde och undrade hur många rökta Fårfioler vi skulle beställa inför julen.
Vi bokade upp 7 st som ska ligga till försäljning i webButiken runt den 15 - 20 november.
Även lammen är på G. Äntligen säger väl Ni i Svartöstan som väntat i månader...

Nu ska jag sova!
Måste upp tidigt och gjuta den sista lilla biten golv i badrummet i Bondersbyn...


Hälsar Per på NordanSmak

bloglovin
RSS 2.0