NYHETSBREV Saluhall

Hej vänner av Närproducerat, Ekologiskt, Rättvisemärkt och GMO-Fritt!

Ur innehållet denna vecka:

1. Succé för grönsaksprenumerationer
2. Saluhall i Luleå
3. Tidplan för Gemenskapsföretag

1. GRÖNSAKSPRENUMERATIONER
Ett par timmar efter vi lagt ut "Wallers Grönsaksprenunmerationer" i webButiken och tillsammans med GJ Offset delat ut flygblad i hela Kalix kommun hade fler än 30 prenumeranter betalat grönsaksleveranser under 5 veckor.
Nu när 45 st har betalat har vi släckt ner den i webButiken. De som nu prenumererar kommer att erbjudas en fortsatt leverans av ytterligare fem Kassar när denna första period är färdiglevererad.
Det är lite för tidigt att kalla det succé, trots att vi fått många positiva omdömen. Men vi återkommer när vi utvärderat samarbetet och hela satsningen.

Lite bakgrund: I ett samarbete mellan Wallers Grönsaksland, GJ Offset och NordanSmak levereras Grönsakskassar varje vecka under 5 veckor till de i Kalix som betalat in prenumerationsavgiften på 650 kr.
Wallers producerar och packar. Vi på NordanSmak administrerar betalningar och tar fram leveranslistor. GJ Offset levererar Kassarna vid prenumerantens dörr i samband med att de delar ut ReklamGuiden i hela Kalix kommun.
Initiativet är en del av Projekt "Närproducerat som utvecklingskraft" i Leader Polaris.
Kanske något för NordanSmak att dra igång i flera kommuner. Intresserad?

2. SALUHALL NORDANTORGET
I morgon, torsdag 7 oktober öppnar NordanSmak Saluhall i "Butiken bredvid" på Stationsgatan 25 i fd. Hemmias lokaler. Under premiärdagen finns grönsaker från Mattesbäcken, Wallers och Staffansgården till försäljning, men även Carina från Luleå Konfektyr kommer att sälja sina produkter.
Vi kommer även att servera billigt premiärfika, ekologiskt kaffe, rättvisemärkt te, hembakat från Mabo, våra vänner på Gymnasiesärskolan å lite sånt. 10 kr för "kaffe och kaka".
I ett samarbete med elever från Entreprenörsgymnasiet i Luleå kommer Sara och hennes kompis att presentera sitt projektarbete "Titos Favoriter" ett ekologiskt hundgodis som flickorna beskriver så här:

Titos Favoriter är en underbar blandning av lever, morot och massvis med kärlek. Ett hundgodis helt utan konserveringsmedel eller E-ämnen. Vi använder enbart ekologiska och/eller närodlade råvaror.

Vi hoppas att fler nystartare hör av sig och bokar bord på NordanTorget och provar sina produkters förträfflighet...
"Månadens utställare" i Saluhallen är fotografen Matilda Holmqvist som ställer ut fem av sina foton.

3. GEMENSKAPSFÖRETAGET NORDANSMAK Nu börjar konturerna för Gemenskapsföretaget NordanSmak sakta ta form. För att utveckla verksamheten måste NordanSmak försöka få flera aktiva ägare. Målet är att producenter, konsumenter / kunder, samarbetspartners och intresseorganisationer ska "komma med" och arbeta med Närproducerade livsmedel som utvecklingskraft.

Vi hoppas vara klar med övergången till Gemenskapsföretag före årsskiftet.

Mer info kommer framöver...


Hälsar Per H på NordanSmak

 


bloglovin
RSS 2.0