NYHETSBREV NORDANSMAK Ny leveransdag!

Hej vänner av Närproducerat, Ekologiskt, Rättvisemärkt och GMO-fritt!

Innehåll denna vecka:

1. Ny leveransdag

2. Lite om vad som hänt under hösten

3. Lite om framtiden

1. NY LEVERANSDAG
Som ni alla känner till har vi haft torsdagar som huvudsaklig leveransdag.
Detta ändras nu till måndagar!

Så här ska det fungera från och med 10 oktober 2011:

a. Ni beställer i webButiken fram till kl. 12.00 tisdag förmiddag  och får en orderbekräftelse. Som vanligt!

b. Under eftermiddagen nästföljande måndag levererar NordanSmak Din / Er beställning med Elbil i centrala Luleå och med Bussgods till övriga Norrbotten

Enkelt va?
Varför denna ändring?
Jo, NordanSmak tänker återuppta och vidareutveckla de populära "VeckoKassarna" med färdig mat som vi levererade när vi startade webButiken på riktigt i mars 2008.
Att ha en Kasse med tre dagars mat hängande på dörren när arbetsdagen är över på måndag, är väl inte helt fel. Att kunna åka och hämta barnen på dagis utan att passera stormarknaden tror vi har sina fördelar. Det kan kanske till och med bli tid över att hjälpa barnen med läxorna eller spela något kul spel tillsammmans.
Vi räknar med att vår nypremiär på VeckoKasse ska vara igång under vecka 42. Vi meddelar i nytt Nyhetsbrev när VeckoKassen går att beställa.
OBS! Prenumerationerna på Wallers Grönsaker delas fortsättningsvis ut på fredag i Kalix, som vanligt!

2. LITE OM VAD SOM HÄNT UNDER HÖSTEN...
Det har varit en hektisk tid, med försäljningsrekord i "vanliga Butiken" flera gånger sedan slutet av juli.
En av framgångsfaktorerna är Surdegsbrödet från Bensbybagaren som NordanSmak har förmånen att få sälja.
En annan orsak kan vara att allt fler hittar in till NordanSmaks Butik på Stationsgatan. Det sägs ju att det tar tre år att etablera en verksamhet. Så om det stämmer når NordanSmak igenkännande inom ett halvår.
En tredje faktor kan vara att vår Butik börjar vara intressant för våra leverantörer. En god cirkel som får till följd att våra butikshyllor är fyllda med spännande lokala, ekologiska och rättvisemärkta produkter.

Torgförsäljning
NordanSmak har inte deltagit mer än på en av de torgdagar som arrangeras på Nytorget (utanför Åhlens) - Luleås nya torgplats.
Detta beror i huvudsak på att vi inte har haft personal för att klara försäljning utanför vår egen Butik på fredagar. En annan orsak är också att vi är tveksamma till att konkurrera med våra egna leverantörer som själva hyr in sig på torget.

Musikens Makt
Däremot var vi med när TV4:as Matresa passerade Luleå och hade en heldag i den lokala matens ära på Nytorget. Bröd, ägg, olja grönsaker, allt sålde slut. Samtidigt och på kvällen samma dag hade NordanSmak "restaurang" under Muskens Makt-arrangemanget på Gültsauudden i Luleå. Läcker vegansk Morotsoppa med kokosmjölk och chilli, tillsammans med surdegsbröd och hummus. Och ett glas svensk ekologisk äppeljuice.
Soppan sålde slut i tre omgångar, varvid fjärde svängen till köket resulterade i en balja Tomatsoppa...

Anna och Per på Bodens Skörde- och Miljödagar     (foto: Tommy Jalar)

Bodens Skördemarknad
En av de trevligare stunderna på verksamhetsåret är de tre dagarnas marknad i Boden i slutet av augusti.
I år var det inget undantag. Ett veckoslut med fint väder, trevliga kunder, bra försäljning med rekorddagskassor varje dag.

Gunnarsbyns Grönsaksmarknad
En annnat arrangemang som man längtar till varje år är höstmarknaden i Gunnarsbyn. Trevligt, inte bara för att man mycket snabbt säljer "hur mycket som helst", utan också för att i Gunnarsbyn är rättvisa i tredje världen lika viktig som lokal utveckling. Eller kanske är rent av en rättvis värld en förutsättning för ett lokalt engagemang.Eller är kanske ett lokalt engagemang förutsättningen för en rättvis handel med tredje världen.

3. LITE OM FRAMTIDEN...
Som vi berättade är vi i slutspurten att knyta ihop våra VeckoKassar med ingredienser och tillagningstips till tre måltider. Håll ut!

Det finns också en hel del närproducerade grönsaker kvar i våra leverantörers källare och kylrum. Wallers Grönsaksprenumerationer rullar vidare och nya prenumeranter är välkomna. Veckans Grönsaker med potatis / Veckans Grönsaker utan potatis !

Vi söker kontaktpersoner bland personalen på Sunderby Sjukhus och Luleå Tekniska Universitet som vill vara "ambassadörer" för GrönsaksKassar till arbetsplatsen.
Det är enkelt, ring till Per H 070-362 30 18 så kan jag förklara, eller skicka ett e-brev
Idén är glasklar. I ena ändan finns närproducerade grönsaker som vill bli uppätna.
I andra ändan tror vi oss veta att det finns personal på Universitet och Sunderby sjukhus som längtar efter just lokala grönsaker. Däremellan finns NordanSmak som vill knyta ihop dessa båda intressen. Ni beställer i webBtiken, vi packar och levererar ut till en förutbestämd plats på Era respektive arbetsplatser.

Vi är också på jakt efter någon som kan jobba några timmar varje vecka. Vi som jobbar är ju alla som bekant mellan 50+ och döden, därför skulle det behövas någon timarbetande ungdom som kan sänka arbetsplatsens höga medelålder.

Nu slutar jag, men återkommer så fort vi har något nytt att berätta!  / Per Holmqvist

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0