GRÖNSAKSKASSAR & SURDEGSBRÖD

Hej Vänner av Närproducerat, Ekologiskt, Rättvisemärkt och GMO-Fritt

Nu är det dags för Nyhetsbrev från NordanSmak - äntligen.

Ur innehållet denna vecka:
1. Prenumerera på GrönsaksKassar
2. Prenumerera på Surdegsbröd
3. EkoFrukt på Jobbet
4. Tre rätter i VeckoKasse - intresseanmälan1. GRÖNSAKSKASSAR
I Kalix. Under 10 veckor förra hösten levererade NordanSmak tillsammans med Wallers Grönsaksland och GJ Offset GrönsaksKassar till 45 prenumeranter i Kalix kommun.
Inspirerade av detta uppskattade initiativ, brassar vi för fullt även denna höst. Denna gång utan GJ Offset som prioriterar om- och tillbyggnad av tryckerilokalerna. I Kalix levererar i huvudsak Wallers, som vanligt, men vi förhandlar med Bussgods och andra aktörer om att "dela ut". Mer info om detta när avtalet är i hamn.
Det finns Kassar med enbart Grönsaker: Grönsaker i Kalix
Det finns Kassar med Grönsaker och Potatis: Grönsaker med Potatis i Kalix

I Luleå. Vi utvidgar nu också möjligheten att prenumerera med området i Luleå centrala delar*, där huvuddelen av grönsakerna levereras av Staffansgården i Brändön. För att få ett varierat utbud kommer vi att komplettera från andra "likvärdiga odlare" i leveransområdet.

Även i Luleå kan man välja mellan två alternativ:
1. Grönsaker i Luleå;
2. Grönsaker med Potatis i Luleå

* Centrala Luleå: Centrumhalvön, Bergnäset, Mjölkudden, Notviken, Porsön, Björkskatan, Skurholmen, Hertsön, Örnäset, Svartöstan

Till övriga Norrbotten. Vi levererar även till närmaste utlämningsställe för Bussgods för er som bor utanför Luleå och Kalix. Men då förutsätter det att ni varje vecka kompletteringshandlar i butiken för minst 250 kr.2. SURDEGSBRÖD FRÅN BENSBYBAGAREN
Det ekologiska surdegsbrödet från Bensbyns Stenugnsbageri har blivit en fullständig succé. Så populärt att brödet oftast tar slut flera timmar före stängningsdags i Butiken. Brödet säljs exklusivt genom Bageriet i Bensbyn och hos NordanSmak.
För att på något sätt möta efterfrågan, så att alla som vill ha bröd också kommer att få det, så går det nu att prenumerera på bröd och få det levererat varje vecka i samband med leveranser av GrönsaksKassarna.
Det vill säga att vi levererar nybakat bröd samtidigt med "Din" prenumeration på Grönsaker.
Här hittar Du Brödprenumerationen: Surdegsbröd!3. EKOFRUKT PÅ JOBBET
NordanSmak vill "bli större" med sitt Ekofrukt på Jobbet.
Därför lägger vi in en "ny" produkt som heter prenumeration: Ekofrukt på Jobbet,
För att prova Ekofrukt på Jobbet, kklicka på: Prova på i 3 veckor

Ni som redan bestämt Er för NordanSmaks Ekofruktleveranser till Din arbetplats klickar på: Vill ha Ekofrukt varje vecka och fortlöpande!
Ni som jobbar på en arbetsplats med EkoFrukt på Jobbet från NordanSmak kan även prenumerera på Surdegsbröd från Bensbybagaren: 
Surdegsbröd!
Skriv i kommentarsrutan vilket bröd ni vill ha så levererar vi detta samtidigt med frukten.


4. VECKOKASSE, TRE RÄTTER - INTRESSEANMÄLAN
NordanSmak planerar att återuppta de uppskattade VeckoKassar med ingredienser och tillagningstips som vi komponerade varje vecka för ett par år sedan. Då innehöll Kassen en måltid, men nu tänker vi utvidga till tre måltider, en soppmiddag, en kött / vegetarisk och en fiskrätt.
Vi ska ha så mycket lokala ingredienser som bara är möjligt och vill gärna ha tips på bra recept med lokala råvaror. Gärna med mycket grönsaker och rotsaker som bas...
Skicka tipsen till Recepttips VeckoKassar

För att få en uppfattning om hur stort intresset är för en VeckoKasse med "Närproducerade råvaror" till tre rätter kan Du gå in på VeckoKasse - Intresseanmälan. Anmälan är inte bindande, utan bara ett försök att få reda hur många Kassar det rör sig om varje vecka och om vi i så fall behöver stärka NordanSmak på personalsidan...
Vi hoppas vara igång med VeckoKassarna igen i slutet av september!

Nu slutar jag för denna gång, men återkommer inom kort med ytterligare Nyhetsbrev.
Om Ni vill förstås.

/ Per Holmqvist

bloglovin
RSS 2.0