NYHETSBREV NR 26 - 12 aug 2009

Hej vänner av Närproducerat...

I detta brev berättar vi om:
1. Beställningsrutiner
2. Nya Produkter
3. NordanSmaks aktiviteter
4. Ekologisk Frukt på Jobbet

Nu kan Du betala med Kort i NordanSmakButiken på Stationsgatan 25 i Luleå!
Bara så ni vet alltså. 
Vi älskar alla våra kunder men våra web-kunder lite mer ändå. Därför att köp över webbutiken gör våra beställningsrutiner enklare och leveranserna säkrare. 
Naturligtvis är alla välkomna in att handla butiken! För än så länge har en webbutik sina brister - det kommer inga ljuvliga grönsaksdofter från en webuppkopplad dator ännu. 
Men vi har satt vår eminente web-Guru Jan att se om detta "problem" går att fixa. 

EXTRANYTT! Vi beställde 2 kg citroner från Biodynamiska Produkter men fick levererat 24 kg... Aha vilken överraskning, många citroner blev det.... 
Istället för att skicka citronerna i retur så säljer vi ut dem extra billigt. Bra att ha när man behöver en läskade Citrondricka. Eller marmelad, eller att koka saft med rabarber och citron i Saft-Majan... Eftersom de inte är besprutade så kan Ni använda skalet. Gå in i butiken och beställ. Halva priset! Du hittar Citronerna under "Långväga Eko>Grönt"!


1. BESTÄLLNINGSRUTINER
Under hösten, när vi får in en uppsjö av "Ortens" Grönsaker så kan Du beställa fram till måndagar klockan 09.00 och få levererat Dina varor torsdag samma vecka. 
Vill Du utöver "ortens"  handla något från "Långväga Eko" (Biodynamiska Produkter) så måste vi ha Din beställning redan fredag till lunch (kl. 12.00) för att Du ska få dina varor påföljande torsdag. 
Vi påminner om att vi skickar med Bussgods i hela Norrbotten för 50 kr. Handlar Du för över 600 kr kostar frakten 25 kr (i hela Norrbotten). Om du handlar för över 1.000 kr bjuder NordanSmak på frakten. 
ETT TIPS: Om Du går ihop med Dina vänner och grannar och beställer så blir det snabbt att Ni kommer över fraktfrigränsen. Exempel: 4 grannar X 260 kr = Fraktfritt. Vare sig Ni bor i Pajala, Arjeplog, Gällivare, Kiruna, Jokkmokk, eller på Malmudden, Porsön eller i Gammelstad....

2. NYA PRODUKTER


Ortens Grönt: 
Nu får vi in nya Ortens grönsaker så gott som dagligen. En del, som Rödlök, Gul Lök, Färskpotatis, Morötter, Vitkål och Broccolli räknar vi med ska komma under en längre period och lägger därför in dem i webbutiken under "Närproducerat" > "Grönt - Ortens".
Annat som Bondbönor, Port Lac, Sockerärtor räknar vi med har "kort säsong" och att vi inte kan ha dem i webbutiken, eftersom den då restas....
För att Ni ska få smaka av dessa Ortens Gröna Delikatesser med "kort" säsong så komponerar vi tre påsar med "Blandat Ortens Grönt". En som innehåller Ortens Grönsaker för 100 kr , en för 200 kr och en med Ortens Grönt för 300 kr. Innehållet varierar allt eftersom de olika grödorna mognar fram... Där hittar Ni utöver det "vanliga gröna" också lite udda spännande sorter. Naturligtvis med tillagningstips för det som är idag är ovanligt i Norrbotten

Yoghurt och Fetaost: 
Klövergården i Storträsk (Vitvattnet) levererar nu sin Delikatessyoghurt på egenproducerad fårmjölk till NordanSmak varje vecka. Med reservation för veckor med mycket åska och jordbävningar. Yoghurtkulturen är känslig för åskväder och jordskalv och Mejerskan Agneta har fått kassera två omgångar Yoghurt "som inte tog ihop" på grund av jordskalvet i Kalix för ett tag sedan och åskvädret i förra veckan.
Agneta har också levererat "ortens" Fetaost som finns till försäljning. Den hittar Du i webbutiken under "Närproducerat">"Mejeri"!

Ägg: 
Nu ser det ut som att vi kan leverera sprättägg hela tiden!

Nya Leverantörer:
Nu får vi nya grönsaksleverantörer så gott som dagligen. En av dem är ett yngre stjärnskott - Samuel Waller från Kalix Nyborg. Så fort som semestertiderna är över räknar vi med att kunna göra personliga presentationer av våra Leverantörer. 

3. NORDANSMAKS AKTIVITETER
Just nu är det mycket på G. NordanSmak är inbjuden till en himla massa trevliga aktiviteter, som exempelvis:
21 augusti - fixardag på Luleå Tekniska Universitet. En "Välkomstmarknad" för nyanlända studenter.

27 augusti Tillsammans med Coompanion på Blackis i Svartöstan. 

28-30 augusti - Bodens Skördemarknad, Behöver ingen närmare presentation. 

19 september - Marknad i Gunnarsbyn – tema Lokal mat och Rättvisemärkt.
 Visste ni att Sveriges tredje största Rättvisebutik finns i Gunnarsbyn? Något att vara riktigt stolta över!

19 september Klimatdagar på Storgatan i Luleå

21 september Mat och Klimat i Kalix. Meterologen Per Holmgren är huvudtalare i ett arrangemang av Vuxenskolan.
NordanSmak tar med några lokala leverantörer (från Kalix) och erbjuder "Närproducerat" på detta Mat & Klimatsmarta arrangemang. 

4. EKOLOGISK FRUKT PÅ JOBBET
Utan alltför stora marknadsföringsinsatser = inga alls, får vi några nya Prenumeranter på Ekologisk Frukt på Jobbet inför hösten. Sånt är ju kul! Dock är det ju ännu roligare om NordanSmak kan leverera till ännu fler arbetsplatser. Kontakta NordanSmak om priser, sortiment och leveransfrekvens. 
Skriv ett e-brev till handla@nordansmak.se eller ring Per på 070-362 30 18. 

Det var allt för denna gång!!!!

Hälsar vi på NordanSmak

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0