NYHETSBREV – LEVERANS 14 januari

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Prenumerationer
3. Nyårshälsning

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 11 januari, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen den 14 januari.
Den här första leveransveckan 2010 infaller rätt sent i januari, på grund av Jul, Nyår och Trettondagshelgerna.
Vi gör inte i ordning någon "färdig" Kasse denna vecka utan fokuserar istället på vårt första steg för att införa Prenumerationer på Veckoleveranser.
Däremot vill vi passa på att informera om att det under Närproducerat > Ortens fortfarande finns Morötter och Potatis.
Under Långväga Eko > Grönt hittar Du färska och fina Brytbönor, Kålrot, HokkaidoPumpa, Grön och Röd Paprika, Körsbärstomater mm.
Under Långväga Eko > Frukt finns det prima citrusfrukter, som Apelsiner – Blod och Navels, Clementiner, men också Päron, Dadlar med kärnor och massor av goda Äpplen.

2. PRENUMERERA PÅ VECKOLEVERANSER
Nu kan NordanSmak genom webButiken äntligen erbjuda en möjlighet att prenumerera på Veckoleveranser. 
Det är ett halvautomatiskt system eftersom vi för tillfället inte har en "autogirofunktion" för betalningen. 
Det vi valt att arbeta med i detta första steg är att Du som kund återkommande måste bekräfta och betala din order varje vecka. 

Så här gör du:
1. Börja med att logga in på "Ditt Konto!
I din Varukorg lägger du in de produkter som du vill ha levererade varje vecka, exempelvis, Veckans Frukt, Veckans Grönt, Mjölk, Ägg eller vad Du väljer. 
Det är inte så smart att lägga in säsongsprodukter som löjrom, färska blåbär eller sånt i Veckoleveransen...

2. Du betalar denna Varukorg "som vanligt" med kort eller Intenetbank. I samband med betalningen väljer Du Startdatum och om Du vill ha leveransen varje vecka, varannan eller en gång i månaden.  Du väljer alltså själv hur ofta Dina leveranser ska komma.

3. Om Du väljer en torsdag som "Startdag" får Du påminnelsebrevet torsdagar. Startdag fredag ger påminnelsebrev på fredagar osv.
Om du bekräftar och betalar Din Order före fredagar klockan 12.00, så hinner vi beställa och få hem Dina varor från våra Leverantörer. Då minimeras risken att vi restar varor i leveransen.    

4. I Din påminnelse som kommer med e-brev uppmanas Du att gå in på Ditt konto på www.nordansmak.se och bekräfta och betala din order.

5. Om Du vill komplettera Din fasta order så lägger Du bara in nya varor i Din varukorg.

6. Om Du inte vill ha leveransen en vecka - bortrest  eller nåt, så tömmer Du bara varukorgen på din återkommande order genom att logga in på "Ditt konto" i webbutiken.

Detta är som sagt ett första steg
att införa Prenumerationer på leveranser från NordanSmak. Vi kommer fortlöpande att "vidareutveckla" funktionerna med bland annat Förskottsbetalning, Autogirobetalning och med SMS-avisering till Din Mobiltelefon.

2. GOTT NYTT ÅR…
Vi på NordanSmak, personal & styrelse önskar alla våra trogna Leverantörer och trevliga kunder och alla andra både när och fjärran ett riktigt gott 2010 som vi hoppas kommer att bli det år då utbudet av de Närproducerade Livsmedlen ökar och ökar och ökar...



Lite tillbakablickar och en del framtidsplaner kommer i nästa Nyhetsbrev..!

Hälsar vi på NordanSmak

GRÖNKÅL PÅ JULBORDET!

Vi har fått tillagningstips från Margareta i Mattesbäcken på Grönkål att servera till skinkan.
Grönkål är en av få grönsaker som räcker lite längre än den korta norrbottniska skördesäsongen.
Den kan skördas i snön under hela vintern. I alla fall så länge som inte harar och rådjur äter upp den.
Så här gör du!


Grönkålstuvning
Koka upp rikligt med repad Grönkål i Skinkspadet under cirka 10 till 15 minuter. Att repa är detsamma som att plocka bort märgen och stammarna från "Grönkålsbladen".

Tag därefter upp de kokade bladen med en hålslev och hacka dem grovt.
Hacka lök och stek hastigt löken och den hackade Grönkålen i smör i en stekpanna.
Häll grädde över det hela och koka upp.
Klart att servera till skinkan

Dopp i grytan
Använd Skinkspadet som kokats tillsammans med Grönkålen till Dopp i Gryta.
Salta om det behövs.
Doppa i Tunnbröd istället för Vörtlimpa.
Doppa inte för länge eller för kort stund. Brödet får inte bli sladdrigt eller vara knastrigt.
Ät doppet med smör.

Julomelett
Strimla Grönkål och stek i stekpanna tillsammans med hackad lök.
Häll över äggstanningen och grädda omeletten i stekpannan eller i ugnen.
Till fyra personer går det åt
3 – 4 Grönkålsblad
3 ägg
3 dl mjölk som förstärkts med grädde
salt och peppar

Smaklig måltid! Och God Jul!

EXTRANYTT – LEVERANSDAG 21 och 22/12

Hej vänner av närproducerat...

Ur innehållet:
1. Extra leveransdagar
2. Glada försäljningssiffror
3. Lite nyheter inför 2010

1. EXTRA LEVERANSDAGAR
Eftersom Julafton infaller på en torsdag – NordanSmaks ordinarie leveransdag – så gör vi det möjligt att få leverans av julmat och annat gott på måndag 21 december och tisdag 22 december. Vi levererar i hela Norrbotten.
Vill du ha leverans från NordanSmak på måndag och tisdag 21-22/12 måste vi ha din beställning senast nu på torsdag 17/12 före kl. 22.00

2. GLADA FÖRSÄLJNINGSSIFFROR
I oktober visade NordanSmaks försäljning sitt bästa resultat sedan vi startade "på riktigt" i mars 2009. Det var alla tre grenarna – webButiken www.nordansmak.se, Ekofrukt på Jobbet och NordanSmakButiken som alla hjälpte att dra upp resultatet.
Under första veckorna i december fortsatte det positiva då vi uppmätte "bästa-veckoförsäljning" i webButiken.
Allt detta glada har medfört att vi kan ha ett bredare sortiment i lager och fler produkter för "snabb" leverans i webButiken. Det är kul!
Dock måste NordanSmak minst fördubbla sin försäljning från detta höga läge för att vi ska snurra på av egen kraft. Tänk om var och en av våra kunder ordnar en kund var - så skulle vi vara i hamn.

3. LITE NYHETER INFÖR 2010
NordanSmak kommer att utveckla och utvidga sin verksamhet. Vi planerar bland annat följande:

a. Angående prenumerationer på Veckoleveranser.
Sedan någon månad har vi provat en "Beta"-version av prenumerationssystemet och det ser ut att fungera.
I början av 2010 kommer vi därför göra det möjligt för kunderna att själva komponera en "VeckoKasse" som man får levererat en gång i veckan eller var fjortonde dag eller en gång per månad. Man klickar i vilket alternativ som passar.
På den dag du väljer skickas automatiskt ett e-brev till dig som prenumererar. Där uppmanas du att komplettera din beställning (om du vill) samt att betala. Vi vill i detta läge inte införa något slags autobetalningssystem, men vi jobbar på att utveckla ett i samarbete med Payer, där vi har vår betalningsservice, och Nordea där vårt plusgiro finns.
Vi inför samtidigt en rabatt så att varje tionde "prenumerationskasse" kommer gratis till dig som kund. En slags "trogen-kund-bonus".

b. FriaButiken.nu
I början av nästa år, i samarbete med Fria Tidningar kommer NordanSmak att öppna en webhandel med etiska, rättvisemärkta och klimatsmarta produkter.
Vi har lovat Fria Tidningar att vi inte ska ha kött eller djurprodukter i FriaButiken. Däremot kommer vi att försöka utveckla en avdelning med rena Veganprodukter. Detta samarbete kommer också att "spilla över" till ett utvidgat sortiment av Vego-produkter i vår NordanSmakButik. Det är ju inte helt fel, eftersom en ökad försäljning av vegetariska produkter är bra för klimatet - bland annat.

Mer info kommer, men nu skickar vi iväg detta extra NYHETSBREV...

Hälsar Per på NordanSmak
!

NYHETSBREV – LEVERANSDAG 17 DEC.

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Jultider
3. Lammkött på G
4. Åter i Butiken

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 14 december, vid niotiden går tiden för beställning ut för leveransen på torsdag 17 december.
Den här veckan innehåller VeckoKassarna förutom Veckans Grönt, Veckans Frukt, 2 st julkorvar från Öbergs Lantchark och en bit rökt marinerad Regnbåge.
Klicka här för att komma till den färdiga VeckoKassen

2. JUL(ÖPPET-)TIDER
Efter ett spännande första år, utan alltför många lediga stunder, har NordanSmak beslutat att ge personalen en längre Julledighet. Det behövs! Följande gäller:

ÖPPET I WEBBUTIKEN I JULHELGEN!
på www.nordansmak.se
Beställningar före tors 17 dec. kl. 22.00 levereras mån 21 dec eller tis. 22 dec!
Beställningar som görs efter 18 dec levereras torsdag 14 jan. 2010!

ÖPPET I NORDANSMAKBUTIKEN
på Stationsgatan 25
Fram till och med 23 december: vardagar 11 - 18; lördagar 12 – 15!
Från och med Julafton och fram till 11 januari 2010 – Stängt.

3. LEVERANS AV LAMMKÖTT I JANUARI
Äntligen! Nu ser det ut att gå att samordna, lamm som ska till slakt, transport av dess djur och tid att ta emot får lamm och får på Norrbottensgårdens slakteri.
Det är dock en hake! Naturligtvis. Allt detta faller inte på plats förrän under första halvan av januari.
Ni är en hel del som "bokat" lamm och vi undrar om ni fortfarande är intresserade nu när det dröjt så länge.
Hur som helst, rör det sig om 6 lamm - 12 halvor. Klicka här för att beställa lamm!


Praliner från Palogården finns åter i butiken


4. ÅTER I BUTIKEN
På måndag 14 december får vi åter in Palogårdens exklusiva Praliner. De finns också med God Jul-hälsning på pralinen!
Vi får också in Renskav och Souvas från Svantes Bär och Vilt. Det har också kommit in massor av LammChorizo och LammKryddkorv från Ovine.
Dessutom har vi fått en sändning från Stormyrberget med Torkad Karljohansvamp som nu också finns i glasburk.
Den utmärkta Rybsoljan finns också åter  till försäljning. Den har ju en förmåga att "bara vara slut".
Vi säljer nu också vackra får och lammskinn, levererade av Barbro i Kallax, hon med sprättäggen. Det vackra fårskinnet vi har inne kostar 1.800 kr men vi kan ta hem lite mindre skinn från lamm som inte är riktigt lika dyra.

JULMAT
Det verkar omöjligt att få tag på Ekologisk skinka* Läs nedan!
Men vi har dock Skinka, Julkorv, Kalvsylta och Prinskorv. Detta hittar du under "Närproducerat > Kött


Hälsar Per på NordanSmak.

*Det är så sorgligt att Västerbottens enda KRAV-certifierade grisuppfödare upphör med sin verksamhet i mars 2010. 
Det är svikande efterfrågan och svårighet att få någon som finstyckar som ligger bakom detta beslut. Kräkångers Ekogård övergår till lamm och fårproduktion.

Låter underligt i detta fläsk-ifrågasättar-tidevarv.
De grisar som levereras från Kräkångers Ekogård före jul är uppbokade.
Efter jul, från januari fram till i mars, kan vi få tag i halva / hela Ekogrisar. Det förutsätter att man styckar själv eller har någon som hjälper med det.
Grisarna slaktas i Alvik så vi kan ombesörja transport hem till dig om du är intresserad.

Den julskinka vi har tillgång till nu levereras av Öbergs Lantchark i Bjumis / Kalix.
Den är INTE eko / krav.
Den är INTE heller närproducerad utan kommer från Dahlbergs slakteri i Dalsland. Telefon till kundtjänst hos Dahlbergs slakteri är: 0521 - 57 50 50
Mårten Öberg har ringt och kollat hur uppfödarna som levererat grisarna till slakteriet sköter sin produktion. Ingen finns med på listorna över uppfödare som "misskött" sig.


NYHETSBREV – LEVERANSDAG 10 DEC.

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Nytt i WebButiken

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 7 december, vid niotiden går tiden för beställning ut för leveransen på torsdag 19 december.
Den här veckan innehåller VeckoKassarna förutom Veckans Grönt, Veckans Frukt, tillbehör för att fixa en Grönkålssallad med Polkabetor och några nyss inkomna LammChorizo.
Klicka här för att komma till den färdiga VeckoKassen

2. NYTT I WEBBUTIKEN
Nu ligger en hel del frukt och grönt färdigt att beställa. Vi plockar i ordning en del av både frukten och grönsakerna och levererar dessa under VeckoKassen i form av  Veckans Frukt och / eller Veckans grönt.
Vi vill också uppmärksamma er på att många av våra produkter är perfekta julklappar.  Vi kommer också att lägga in en "Julklappskasse" som ni kan ge bort till vänner och bekanta. Den är som ett slags presentkort där din mottagare fyller Kassen efter eget behov. De finns i två varianter, en med varor för 280 kr och en med varor för 400 kr. Kolla i VeckoKasse-mappen.


JulKasse för 280 kr eller 400 kr

JULKORGAR
Om du eller ditt företag vill ge bort en Julkorg till anställda eller kunder så finns det nu möjlighet att köpa en (eller flera) Julkorgar som du själv fyller med produkter.
Hur går det till? Jo, köp en tom korg i VeckoKassemappen och lägg varorna som du vill ska finnas med i Julkorgen i din "Varukorg". Skriv i kommentarsrutan till vilken / vilka du vill att korgen ska levereras. Därefter gör vi korgen vacker med prasselpapper och snören och levererar den till mottagaren.
Produkter som är lämpliga i Julkorgarna kan vara olika sorters Godis, Rättvisemärkt men också Rökta fiskar, Rökt renkorv och renstek, Lammkryddkorv, Rökt lammstek, frukt, morötter, Rybsolja, Saft, Svagdricka, Julmust...

Eftersom jag är på resande fot med studiebesök å allt så slutar jag här.
Måste hinna med tåget hem till Norrbotten, hälsar Per på NordanSmak.


bloglovin
RSS 2.0