NYHETSBREV – LEVERANSDAG 17 DEC.

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Jultider
3. Lammkött på G
4. Åter i Butiken

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 14 december, vid niotiden går tiden för beställning ut för leveransen på torsdag 17 december.
Den här veckan innehåller VeckoKassarna förutom Veckans Grönt, Veckans Frukt, 2 st julkorvar från Öbergs Lantchark och en bit rökt marinerad Regnbåge.
Klicka här för att komma till den färdiga VeckoKassen

2. JUL(ÖPPET-)TIDER
Efter ett spännande första år, utan alltför många lediga stunder, har NordanSmak beslutat att ge personalen en längre Julledighet. Det behövs! Följande gäller:

ÖPPET I WEBBUTIKEN I JULHELGEN!
på www.nordansmak.se
Beställningar före tors 17 dec. kl. 22.00 levereras mån 21 dec eller tis. 22 dec!
Beställningar som görs efter 18 dec levereras torsdag 14 jan. 2010!

ÖPPET I NORDANSMAKBUTIKEN
på Stationsgatan 25
Fram till och med 23 december: vardagar 11 - 18; lördagar 12 – 15!
Från och med Julafton och fram till 11 januari 2010 – Stängt.

3. LEVERANS AV LAMMKÖTT I JANUARI
Äntligen! Nu ser det ut att gå att samordna, lamm som ska till slakt, transport av dess djur och tid att ta emot får lamm och får på Norrbottensgårdens slakteri.
Det är dock en hake! Naturligtvis. Allt detta faller inte på plats förrän under första halvan av januari.
Ni är en hel del som "bokat" lamm och vi undrar om ni fortfarande är intresserade nu när det dröjt så länge.
Hur som helst, rör det sig om 6 lamm - 12 halvor. Klicka här för att beställa lamm!


Praliner från Palogården finns åter i butiken


4. ÅTER I BUTIKEN
På måndag 14 december får vi åter in Palogårdens exklusiva Praliner. De finns också med God Jul-hälsning på pralinen!
Vi får också in Renskav och Souvas från Svantes Bär och Vilt. Det har också kommit in massor av LammChorizo och LammKryddkorv från Ovine.
Dessutom har vi fått en sändning från Stormyrberget med Torkad Karljohansvamp som nu också finns i glasburk.
Den utmärkta Rybsoljan finns också åter  till försäljning. Den har ju en förmåga att "bara vara slut".
Vi säljer nu också vackra får och lammskinn, levererade av Barbro i Kallax, hon med sprättäggen. Det vackra fårskinnet vi har inne kostar 1.800 kr men vi kan ta hem lite mindre skinn från lamm som inte är riktigt lika dyra.

JULMAT
Det verkar omöjligt att få tag på Ekologisk skinka* Läs nedan!
Men vi har dock Skinka, Julkorv, Kalvsylta och Prinskorv. Detta hittar du under "Närproducerat > Kött


Hälsar Per på NordanSmak.

*Det är så sorgligt att Västerbottens enda KRAV-certifierade grisuppfödare upphör med sin verksamhet i mars 2010. 
Det är svikande efterfrågan och svårighet att få någon som finstyckar som ligger bakom detta beslut. Kräkångers Ekogård övergår till lamm och fårproduktion.

Låter underligt i detta fläsk-ifrågasättar-tidevarv.
De grisar som levereras från Kräkångers Ekogård före jul är uppbokade.
Efter jul, från januari fram till i mars, kan vi få tag i halva / hela Ekogrisar. Det förutsätter att man styckar själv eller har någon som hjälper med det.
Grisarna slaktas i Alvik så vi kan ombesörja transport hem till dig om du är intresserad.

Den julskinka vi har tillgång till nu levereras av Öbergs Lantchark i Bjumis / Kalix.
Den är INTE eko / krav.
Den är INTE heller närproducerad utan kommer från Dahlbergs slakteri i Dalsland. Telefon till kundtjänst hos Dahlbergs slakteri är: 0521 - 57 50 50
Mårten Öberg har ringt och kollat hur uppfödarna som levererat grisarna till slakteriet sköter sin produktion. Ingen finns med på listorna över uppfödare som "misskött" sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0