Luleå kommuns Miljöpris 2009

Man kan tro att NordanSmak är en miljörörelse och inte en Handelsplats... 

Fast det är ju miljöhänsynen och det klimatsmarta som är en viktig del av affärsidén. Från norrbottniska livsmedelsproducenter till kunderna med minsta möjliga klimatbelastning

Hur som helst, den 15 juni får NordanSmak motta Luleå kommuns Miljöpris för 2009 vid kommunens fullmäktigemöte. Miljönämndens ordförande Göran Ström skakar tass med självaste verksamhetsutvecklaren. Han som dagen till ära har tagit på vita skrynkliga linnekavajen. Verksamhetsutvecklaren är uppbackad av Mattias Sundberg, "Tusen-Nya-Ungdomsjobb"-Magnus Nordqvist. Och Britt-Mari Jakobsson med den vackra buketten.

Så här motiverar Miljönämnden: 
"Att kombinera modern teknik med möjlighet att erbjuda både konsumenter, men också producenter en plattform för handel med närproducerade varor är en utveckling som bör stödjas och utvecklas. 

NordanSmak visar på ett sådant alternativ och är en viktig motpol till de stora handelscentrum som växer fram i samhället. 

I sitt engagemang visar NordanSmak på ett föredömligt sätt vägen till ett hållbart samhällsbyggande både socialt, ekologiskt och ekonomiskt.

Göran Öhman 
Miljönämndens ordförande"

Himla trevligt, va? 

   

Kommentarer
Postat av: åsah

Grattis! Vad kul! Ni vinner ju massa priser.. inte dåligt!

2009-07-04 @ 21:58:34
URL: http://vazyaila.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0