NYHETSBREV NR 32 - lev. 29 oktober

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa beställning
2. Morötter, potatis
3. Inbrottet
4. Klimataktion


1. NÄSTA BESTÄLLNING
Måndag morgon den 26 oktober, vid niotiden går tiden för beställning ut för leveransen på torsdag 29 oktober.
I början på nästa vecka kommer NordanSmak att börja komponera de populära VeckoKassarna igen. De som innehåller veckans grönt, veckans frukt och ingredienser till en måltid... De börjar levereras första veckan efter höstlovet, i början av november.


2. MORÖTTER, POTATIS...
Nu har utbudet av närodlat grönt börjat sina. Men fortfarande finns en del rotsaker, rovor å sånt  och grönkål. Och ett bra tag framöver kommer vi också att kunna erbjuda verkligt goda morötter, från Wallers, från Brändön och inom kort har vi också blivit lovade morötter från Smedsbyns Blommor och Grönt.
Vi kommer nog också att kunna leverera potatis under hela vintern... Det ni.


3. INBROTTET
Natten mot den 8 oktober hade NordanSmak nattligt besök i butiken. Någon tog sig in genom att demontera en plåtskiva på sidan om dörren på baksidan. Hen eller hon måste ha varit liten då hålet inte tillät vem som helst att tränga sig in. Snickaren som på  morgonen kom och fixade hålet och förstärkte dörren och sidoplåtar berättade att dörren var monterad åt fel håll redan när den sattes in för en 15-20 år sedan. Och att det är väldigt många dörrar i butiker runt om i landet som har gummilisten vänd utåt. Utåt mot alla små inbrottare utrustade med en pennkniv eller instrumentmejsel. Det lär vara en specialutbildad liga. Säger killarna från byggfirman Cederlunds.
Men väl inne i lokalen, där undertecknad ibland brukar slagga över när arbetsbelastningen påkallar, visade de vältränade dörrdemonterarna en amatörmässig kunskap om värdet i butiken. De hittade dagskassan, som vi fortsättningsvis inte gömmer i lokalen över natten. Men de brydde sig inte smack om den låda med goda svenska ekologiska äpplen som fanns i fruktkylen. De brydde sig inte heller om de tio pralinaskar från Palogården som vi fått från Haparanda tidigare under veckan. Inte ens löjrommen i kyldisken... Vad säger man – amatörer, suck.
Fast nog är vi verkligen ledsna, när pengarna som vi fått in genom försäljning och som ska betala våra leverantörer, försvinner ut till knark och sprit. Grannen, Restaurang Diamant visade sig ha haft inbrott två nätter tidigare. Pengar och vin blev bytet hos dem.
Nu ser vi gärna att våra kunder betalar med kort i butiken, eller ännu hellre handlar i web-butiken.


4. KLIMATAKTION

Global aktionsdag för klimatet
Lördagen 24 oktober blir det tusentals klimataktioner i nästan alla jordens länder. Den gemensamma symbolen är siffran 350. Med det menas att vi måste pressa ner koldioxidhalten i atmosfären från nuvarande 390 till 350 ppm (miljondelar).
Luleå blir en liten länk i lördagens kedja! Kl 14 visas den uppmärksammade filmen Age of Stupid på Lillan, Skeppsbrogatan 16. Nordansmak finns på plats med några passande produkter. 
Mer om aktionsdagen kan läsas på www.350.org/sv


Snart öppnar vi den ombyggda, och som vi hoppas enklare webbutieken. Enklare att handla i, alltså.


Det var allt för denna gång, hälsar Per på NordanSmak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0