NYHETSBREV – LEVERANS 18 februari

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Nästa Beställning
2. Nya Produkter
3. Nolia och leverantörer

1. NÄSTA BESTÄLLNING...
Måndag morgon den 15 februari, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen den 18 februari.
Observera att om Du vill vara säker på att få varor från Biodynamiska Produkter "Långväga Eko" så måste Din beställning komma in till oss före klockan 12.00 fredag 12 februari.
Denna vecka hittar Du en nyinkommen delikatess, Kallrökt Gravsaltad Regnbåge i VeckoKassen i mappen  Veckans Varor. Denna vecka finns det också med Potatis, Gravlaxsås och 2 flaskor Svagdricka.
... Åsså frukt och grönt förstås.

Här hittar du VeckoKassen!

2. NYA PRODUKTER
Gösta Norman från Ersnäs var in på Butiken häromdagen. Han hade med en bit Gammeldags kallrökt, gravsaltad Regnbåge... Kallrökt på gammalt vois alltså. Den var god! Mycket goood!


Nu finns den i NordanSmaks sortiment:
Kallrökt gravsaltad Regnbåge i 500 g bitar.
Vi säljer fisken frusen. Den är infryst direkt efter beredning och vacumpackning. Upptinad är den hållbar i 10 dagar, om den förvaras i kyla.

Pålängedynor
Det är snart dags att spänna på skidorna och bege sig ut i den stundande vårsolen. Nu finns en liten rulle av Morjärvsgarn och återvunna skinnjackor som måste med i ryggsäcken tillsammans med chokladtermosen och ostmackorna: Pålängedynan!

Dynan som rullas ihop och knäpps med en tryckknapp finns i flera färger: Röd, Orange, Svart, Mörkgrå, Gulmelerad, Svart och Grårandig samt Lila och Grårandig.

Pålängedynan är tillverkad av företaget marieyeah! från Luleå som drivs av Marie Karlsson som är konstnär och konsthantverkare. Den första dynan kom till av restgarn som blivit över från en halsduk och fick en baksida av en överbliven provbit av läder. Nu görs baksidorna av läder från gamla läderjackor och det mesta garnet kommer från Morjärvs ullspinneri.


3. NOLIA OCH LEVERANTÖRENA

I början av augusti är det åter dags för NordanSmak att delta på Nolia i Piteå.

För två år sedan hade vi bokat in oss i Mathallen (förstås). Vår medverkan var lyckad, vilket kan tillskrivas våra Gästleverantörer som fanns vid NordanSmaks sida under hela veckan. Ena dagen var det Mattesbäckens grönsaker, andra var det Krokodil-Ulla med Rättvisemärkt, Senaps-Monica, Fiskrökar-Janne, Ann-Mari med Surkålen, Konfektyr-Carina, Klåddbakar-Lohrenz...

 

Nu är det dags att boka fast sig igen. Därför vänder vi oss till våra lokala leverantörer med en undran om ni är intresserad att synas tillsammans med NordanSmak även i år. Upplägget blir liknande förra gången, NordanSmak står alla nio dagarna, ni hänger på några dagar var, när det passar Er. Hör av Er!  Ni vet ju var ni hittar oss!


Det var väl kanske allt för den här gången... / Per på NordanSmak


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0