NYHETSBREV GOD JUL OCH RAWFOOD

God Jul alla vänner av Närproducerat, Ekologiskt, Rättvisemärkt och GMO-Fritt!

Ur innehållet:
1. God Jul och öppettider
2. RAW Food

1. GOD JUL ALLESAMMANS
Nu närmar sig Julafton. Alldeles för fort.
Vi på NordanSmak kommer att ge personalen en välbehövlig ledighet under "jullovet".
Så här ser det ut med öppettider i butikerna.

WebButiken:
Sista beställning kl 9.00 måndag 20 dec för leverans på torsdag 23 dec. Möjligen går leveranserna iväg redan på onsdag. Det är risk för restningar då både Praliner, skinka, kalvsylta och Prinskorven är populära.
Beställningar efter kl. 9.00 på måndag 20 dec levereras först i januari, på torsdag 13 januari

NordanSmakButiken:
Öppet som vanligt mellan 11 - 18 på Stationsgatan 25 på måndag (21/12), tisdag (22/12), onsdag (20/12) och torsdag (23/12)
Julafton stängt. Öppnar igen den 10 januari

NordanTorget:
I butiken bredvid NordanSmak är det Julmarknad och öppet 10 - 17 måndag 20/12 till och med torsdag 23/12.
Det är gratis marknadsplats för alla leverantörer och hantverkare att vara "med" och sälja under dagarna fram till Julafton.  Vill Du / Ni vara med på Torget, kontakta Per 070-362 30 18
Anmälda hittills är:

Cafe NordanTorget.
Gerd serverar ekologiskt kaffe med hembakat, Men också färskpressad ekologisk Apelsinjuice, Äppeljuice och juice på morötter odlade i Norrbotten...

Mariannes mat.
Förutom både pajer och bakverk, säljer också jättefint hantverk (perfekta julklappar)

Marieyeah!
som också har "många perfekta" julklappar

Bensbyns Stenugnsbageri som kommer att sälja vörtbröd, sillabröd och nöt & fruktlimpor. Det är oklart om Mikalel bagare har möjlighet att närvara på NordanTorget, men hans bröd är väl fullgod ersättare.

RAW Foundation med Maria Öman är på NordanTorget under delar av dagarnna måndag och tisdag. Maria berättar och lagar till chokladbollar och andra läckerheter som tillagats utan uppvärmning... Läs mer om RAW Food i texten nedan!2. RAWFOOD
Klockan 4 förra tisdagmorgonen dimper det ner ett brev i e-postlådan
"Hejsan Per.. äntligen! Har nu suttit med Janice i telefon till Kanada i nästan 2 timmar och vi har spikat ett schema för januari..."
Det är Maria Öman som skickar iväg en morgontidig lägesrapport.
Maria och hennes RAW Foundation drar igång en utbildning på NordanTorget i januari.
Intresserad? Det finns platser kvar... Skriv ett e-brev till Maria: Klicka här!
Så här kan vi beskriva Maria och RAW Foundation


Rawfood kommer till Norrbotten

– Det känns bra att vi kan lägga landets första certifieringar av coacher  inom ‘Living on Live food’”i Norrbotten, säger Maria Öman som själv utbildat sig i Canada och USA.

Maria Öman, har under ett par år rest omkring i USA och bott i Canada där hon kom i kontakt med Rawfoodpionjären Alissa Cohen som var med och drog igång Rawfoodrörelsen i USA för 25 år sedan.


Flyttat hem

Men den bidragande orsaken till att Maria tänt på Rawfood är Janice Skoreyko, från Canada som vigt sitt liv åt Rawfood i tio år och som har utbildningsinstitutet RAWfoundation I Kanada. Nu har Maria flyttat hem till Luleå och på NordanTorgets Julmarknad delar hon med sig av sina erfarenheter av mat som tillagats utan uppvärmning.

– Jag har själv kommit tillrätta med en krånglande mage, sedan jag gick över till Rawfood, berättar Maria. Om man äter mat som inte är halvfabrikat och som inte förändrats genom uppvämning så är jag övertygad om att kroppen kan tillgodogöra sig näringen på ett bättre sätt.

Under januari kommer Maria, tillsammans med vännen och kollegan från Canada Janice Skoreyko, att ha en utbildning av Rawfoodcoacher i Luleå. Den första i Sverige.

– Det känns verkligen kul och hedrande att få hit en Rawfoodambassadör med en sådan kaliber som Janice. Hon komponerar bl a restauragmenyer och är allmänt erkänd inom RAW food världen för sin fantastiska mat och sin positiva utstrålning. Tänk att hon kommer till Luleå! säger Maria och entusiasmen gnistar i hennes ögon.

På NordanTorgets julmarknad, berättar Maria om hur man gör sin egen pizza utan att ha mer än 42° i ugnen, och Lasagne, mandelmjölk…

 

Provsmaka!

Välkommen att provsmaka och fråga Maria om varför hon väljer mandel, nötter, bär och närproducerade ekologiska grönsaker framför kalvsylta och julskinka.

Går det verkligen att överleva på Rawfood i Norrbotten?

Fråga Maria!

Hon träffas på NordanTorget på Stationsgatan 25 på måndag 20 dec  och tisdag 21 dec...Ha det gott! Vi hörs! / Per Holmqvist NordanSmak


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0