NYHETSBREV NÖT OCH FRUKTBRÖD & JULMAT

Hej vänner av Närproducerat, Ekologiskt, Rättvisemärkt och GMO-Fritt!

Innehåll denna gång:

1. Nöt och Fruktbröd
2. Jultider
3. Julsortiment1. ÄÄÄÄNTLIGEN, NÖT OCH FRUKTBRÖD!
I över ett år har vi väntat. Nu är det här!
Redan i måndags kunde erbjuda våra kunder både Vörtbröd, Vörtlimpa och Rambröd i butiken på Stationsgatan.
Det var Mikael Lövgren, Bensbyns nya stenugnsbagare som varit förbi under helgen och levererat bröd från ett av de första provbaken. Läckert!
Idag var Mikael förbi med ett par lådor med Nöt och Fruktbröd. Så nu finns dessa fyra brödsorter både i butiken på Stationsgatan och i webButiken. (Klicka på "bröden" så kommer ni till webButiken)

Mikael kommer till NordanTorget i "butiken bredvid" och berättar om sitt bröd och sina bakmetoder onsdag 15 december på eftermiddagen. Välkommen då! Vi har fika och färskpressad apelsinjuice till försäljning.

Om allt utvecklas som vi hoppas kommer vi att ha färskt bröd två dagar i veckan. Vi planerar också att utveckla vår Ekofrukt på Jobbet-sevice med att vi också ska leverera Mikaels bröd till arbetsplatser.
Vill Ni redan nu ha bröd levererat till Din arbetsplats så beställer och betalar Du / Ni i webButiken och skriver i kommentarsrutan till vilken arbetsplats de ska levereras. Om Ni inte har Frukt på Jobbet så är minibeställningen 10 bröd per gång för att Vi ska leverera bröden fraktfritt till Ditt jobb. ( I centrala Luleå) I övriga länet levererar som vanligt med Bussgods.

Special för boende i Kalix: Nu när Wallers Grönsaker är slutsålda för säsongen så erbjuder vi prenumeration på bröd från Bensbyns Stenugnsbageri. Levererat till Din dörr! Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi Er, klicka på: Brödprenumera!

2. JULTIDER
Förutom vår normala öppettider vardagar 11-18, kommer vi att ha öppet mellan 12 - 15 varje lördag fram till Jul!

Onsdag 15 december kl 10 - 17 är det Julmarknad på NordanTorget (butiken bredvid NordanSmaks butik på Stationsgatan.)

Marieyeah! med sina stickade sittunderlag, mössor, halsdukar och andra hantverksprodukter har bokat bord! Marie är också månadens "utställare" och hänger upp sina tavlor i veckan.

Utöver Marie kommer Bensbybagare Mikael att berätta om sitt nystartade Stenugnsbageri och hans planer att bygga en vedugn i sommar och filosofin bakom brödet och varför han väljer ekologiska och närproducerade ingredienser. Naturligtvis kan du köpa en och annan limpa direkt av bagarmästaren.

Om inte ett möte lägger hinder i vägen för Marianne Björn - Mariannes Mat, hon med Västerbottenspajerna ni vet) ska hon också vara med under delar av onsdagen. På begäran från oss på NordanSmak kommer hon att lansera en paj med Skabramost, som en verkligt lokal variant, istället för ost från utanförlänet. Marianne har lovat att också lansera en helt vegetarisk paj den 15 december på NordanTorget.

Åsså JN Fisk, med rökt och marinerat. Regnbåge. Hoppas vi! För han har ett styrelsemöte inplanerat i Kalix. Men nog är väl ett NordanTorg viktigare än en träff med Naturbruks... Nä, kanske inte, nog är Naturbruks viktigare. Vi får väl hålla Jans fiskar varma.

Vi får inte glömma vårt eget café på NordanTorget Kaffe med dopp, Färspressad ekologisk apelsinjuice och kanske vi får igång vår nya morots- och äppeljuicemaskin också.
Varje onsdag, torsdag och fredag fram till jul har vi öppet på NordanTorget.

3. JULSORTIMENT
Julglögg Talvatis, Palogårdens praliner, Skinka, Prinskorv, Julkorv, Kalvsylta, Grönkål, Rökt hel Fårfiol, Gravad Regnbåge, Godis,  Ekologiska Russin, Mandel, Dadlar, Fikon, Äpplen, Apelsiner, Clementiner (Godare clementiner har i alla fall jag aldrig smakat). Ortens Morötter, Potatis, Palsternacka...

Himmel va' mycke' god mat som finns i NordanSmaks webButik, i NordanSmakButiken på Stationsgatan och på NordanTorget i "butiken bredvid"! Eller hur? Och mer är på väg in!
Är du också på väg in?


Hälsar Per


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0