NYHETSBREV - LEVERANS 3 JUNI

Hej Vänner av Närproducerat, Ekologiskt, Rättvisemärkt och GMO-Fritt!

I detta brev:

1. KalixKassen
2. Slut potatis
3. På G

1. DAX ATT BESTÄLLA!
Klockan 9.00 på måndag 31 maj går tiden ut för att beställa för leveransen torsdag 3 juni.
Den här veckan kan Ni beställa en KalixKasse. Vi firar också Hushållningssällskapets årslånga Nej till GMO-Potatis med en 30 kronors rabatt på priset på Kassen.

KalixKasse? Läs blogginlägget nedan om torgmöte med Peter Eriksson
i Kalix som gett namn på denna VeckoKasse

2. SLUT POTATIS
Den senaste tidens debatt har fått till följd att NordanSmaks KRAV-potatis tagit slut.
Men lugn, bara lugn! Bergman från Råneå levererar mer i början på veckan.

3. PÅ G
Torgmötet i Kalix handlade om mat. NordanSmak var inbjudna av Miljöpartiet i Kalix för att berätta om webbutiken och visa upp delar av det lokala sortimentet.
Med i Kalix var också grönsaksodlaren Samuel Waller och Agneta från Klövergårdens Mejeri.

Fetaost och Yoghurt
Agneta berättar att nu börjar lammningen vara över. Det betyder att mjölkningen startar och att Klövergården inom kort kan leverera den fantastiska Yoghurten och Fetaosten igen.

Grönsakskassar
Samuel Waller har planer att tillsammans med NordanSmak organisera upp en "riktig" prenumeration på Grönsaker. Det vill säga att kunden betalar en gång och får en kasse med blandat "Wallerskt" grönt levererat varje vecka, eller oftare / glesare.
Vi har inte hittat formerna än men ska ha ett färdigt system för "GrönsaksKasse"-prenumeration klart i god tid före skördesäsong.
Både Samuel och NordanSmak vill att det ska vara nära mellan odlingsplats och kund, varför hans grönsaker kommer att vikas i första hand för Kalixmarknaden. De kommer alltså inte att behöva omlastas i Luleå utan omlastning och packning sker på "vägen" mellan odlingarna och kundens ytterdörr.

Hemgjord Glass
Carina på Luleå Konfektyr har under lång tid frestat med glass som är på G. Nu lär om- och utbyggnationerna av produktionslokalerna vara slutförda och besiktade så att fullskaleproduktionen kan starta.
Om jag förstått Carina och Luleå Konfektyr rätt så kommer världslanseringen av deras hemjorda glass att äga rum i NordanSmaks lokaler. Sånt känns hedrande och jättekul!
Vi kommer naturligtvis att ha den i sortimentet så fort den kommer in. Vi ska också söka tillstånd att få servera den - tillsammans med lite Rättvisemärkt kaffe. I solen utanför butiken....

Allt för denna gång! Men vi hörs! / NordanSmak genom Per

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0