NYHETSBREV – LEVERANS FLYGAREDAGEN

Hej Vänner av Närproducerat...

Ur innehållet:
1. Beställningsdax
2. Nytt i WebButiken
3. JN Fisk åker inte bort igen...
4. GMO-seminarium


1. BESTÄLLNINGSDAX
Måndag morgon den 10 april, vid niotiden går beställningstiden ut för leveransen RUNT KRISTI-HIMMELFÄRDS.
Eftersom vår ordinarie leveransdag torsdag kommande vecka åter är en röd dag vill vi meddela följande:

a. Du beställer som vanligt senast måndag.

b. Vi levererar i Luleåområdet på onsdag eftermiddag. Torsdag är det stängt i butiken.

c. Leveranser till övriga länet går iväg från Bussgods i Luleå före klockan 9.00 på fredag.

Vilket innebär att om Ni som beställt inte hämtar ut leveransen under fredagen blir den liggande över helgen...

2. NYTT I WEBBUTIKEN
Som ni kanske märker händer det en hel del i webButiken varje dag, numera. Vi har sedan ett par veckor en ny medarbetare i gänget. Det är Susanne som tagit på sig ansvaret för webButiken.
Susanne är också huvudansvarig för Ekologisk Frukt på Jobbet.Som ett första steg att komponera 5-dagars matsedel och för att få bättre snurr på leveranserna introducerar vi på NordanSmak ett par fasta Kassar. Dessa kommer att "ligga kvar" i webButiken under längre tidsperioder.
Nu ligger RenKassen i Veckans Varor, men vi kommer att lägga in "FiskKassen", "GrillKassen", "LammKassen", "MellanmålsKassen", "VegoKassen", "SoppKassen" med flera. Så det är bara att kolla in vad som händer i mappen Veckans Varor!
Dessa specialkassar innehåller inte Veckans Frukt (Stor) och Veckans Grönt (Stor) utan Frukt och Grönt måste köpas separat. Om varje Kasse innehåller Frukt och Grönt blir det väldigt mycket om man beställer fem Kassar / vecka.
Tänk på att om den totala beställningen blir över 280 kr så levererar vi fraktfritt i Luleå och med Bussgods ii hela Norrbotten.

Vi har också glädjen att återigen kunna leverera säsongens första Tomater och Gurka från Hietalas odlingar i Korva. Vi går en trevlig tid tillmötes.3 JN FISK TAR INTE SEMESTER
JN Fisks planerade resa till Bankok är inställd på grund av oroligheterna i Thailand. Därför blir det inget uppehåll i de läckra marinerade, rökta regnbågsleveranserna.

4. GMO TILLÅTET? INFOTRÄFF OM GMO OCH ODLING AV AMFLORA
Naturskyddsföreningen i Norrbotten kontaktade NordanSmak för att få hjälp att sprida information om ett informationsmöte om GMO-grödor i Alvik och Kukkolaforsen.

Naturskyddsföreningen vill att så många som möjligt kommer till de informationsträffar som Jordbruksverket bjuder in till om den genmodifierade stärkelsepotatisen Amflora. Jordbruksverket kommer att berätta om den planerade odlingen av Amflora i Norrbottens län samt ge utrymme för dialog om odlingen av genmodifierade grödor..

17 maj, Helmers restaurang i Alvik, Luleå
18 maj, Kukkolaforsen Turist & Konferens, Haparanda.

Naturskyddsföreningen i Luleå har lämnat in en Medborgarmotion till fullmäktige som inleds med texten:

"En kommun med frihet från GMO i livsmedelsproduktionen

Under det senaste året har en grupp inom Naturskyddsföreningen i Luleå och Slow food Norrbotten tillsammans arbetat med att skaffa mer kunskap kring GMO-frågan.

Det har gjorts för att vi vill verka för att Luleå kommun ska bli en GMO-fri zon. Det innebär att vi vill ha friheten att slippa möta genetiskt modifierade organismer i jordbruket och i maten inom Luleå kommun...."


Vill ni veta mer kan ni kontakta Simon Jonsson eller Ann-Mari Smeds på telefon: 070-331 77 96


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0