Nyhetsbrev inför Julförberedelserna

Hej vänner av Närproducerat, Ekologiskt, Rättvisemärkt och GMO-Fritt.

Ur innehållet
1. Nytt i Butiken
2. Skriv på för Nattågen
3. NordanTorget med juicebar


1. NYTT I BUTIKEN
Janne Fiskrökare är tillbaka efter en välbehövlig 3 månaders semester. Under hans frånvaro har våra marinerade rökta Regnbågar inte funnits i vårt sortiment.Men nu är de tillbaka, både Janne, hans fru och deras fiskar. Det är de välkända Cheddarostgratinerade fiskfiléerna, den gravade regnbågen och flera av de gamla godingarna. Men det är också en nyhet, Thaikryddade rökta regnbågsfiléer. Den lär vara lite heeet. Prova!


Nu när de norrbottniska, läckra grönsakerna börjar sina öppnar vi för import av det gröna från övriga Sverige och världen. Därför finns både Blomkål, Brytbönor och Broccolli åter is "grönsaksdisken". Till Grönsaksdisken!
Så vill vi också påminna om att det finns kvar rökt Fårfiol och grovstyckade lamm i låda.

Vi kommer också att få hem en hel del Julmat, förutom Fårfiol och Talvatisglögg. Dessa produkter hamnar i Vecjans Varor eller i Kategorin "Inför Julen" så fort vi får in dem.
NordanSmak kommer också att komponera Julkorgar med delikatesser som riktar sig till företag... Närproducerat. Ekologiskt och Rättvisemärkt att ge bort till sin personal eller till sina affärsbekanta.2. RÄDDA NATTÅGEN
Rikstrafiken vill lägga ner ett av nattågen som idag går upp till övre Norrland. Pengarna man "tjänar in" ska användas för att bygga motorvägar och förbifartsleder i de tre största städerna i södra Sverige.
Nu har Miljöförbundet Jordens Vänner startat en e-brevskampanj för att få regeringen och rikstrafiken att ändra sina planer att lägga ner ett av nattågen till Norrbotten.

Gå in på
www.mjv.se och skriv ett e-brev till ansvariga beslutsfattare.

3. NORDANTORGET MED JUICEBAR
Nu när de lokala grönsakerna ebbar ut i sortimentet övergår vår Saluhall i lokalen "bredvid" till en Juicebar, café och Butikshotell.
Vi serverar färskpressad ekologisk apelsinjuice, men även morots- och äppeljuice finns.
Så fort vi får första leveransen av Mikaels surdegsbröd, han som bakar i stenugn i Bensbyn, så kommer vi att förutom att sälja hans bröd i webButiken också servera mackor från Mikaels bröd i Caféet.

Vi kommer att ha Julmarknad under veckorna fram till Jul. Om Du har nåt att sälja så kan Du höra av dig och boka bord på vårt NordanTorg.
Öppettider på NordanTorget under november är onsdagar, torsdagar och fredagar mellan 12 till 18.
I NordanSmakButiken är det öppet måndag till fredag 11 - 18.
Välkomna in och handla, fika eller bara för att du är nyfiken...

Per Holmqvist
NordanSmak

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0