NYHETSBREV JokkmokksKasse
Ur innehållet denna gång:
1 MidsommarKasse från Jokkmokk
2. Tomater och Gurka
3. Framtid på Landet i Boden

OBS! Siata dag för beställning är SÖNDAG 17 juni kl 18.00!
Här kommer den Midsommarmeny som "växer fram" ur innehållet i Din Midsommarkasse.
RENSPETT à la SÁPMI
Festliga spett med renfärs från Sápmi ren & vilt
JOKKMOKKSPAJ
En smakrik ost- och potatispaj fylld med ost från Jokkmokk, från fjällkorna som går fritt vid Skabram gårdsmejeri.
FJÄLL-OSTKAKA MED KRÅKBÄRSSYLT
Vårt förslag på efterrätt med ljummen kaffeost från Skabrams gårdsmejeri samt nyttig och lite kryddig kråkbärssylt från Jokkmokksbär.
VILD & VACKER POTATISSALLAD
En god potatissallad hör ett buffébord till! Till denna hör Jokkmokksdressingen som slås på när potatisen fortfarande är ljummen och får dra in sig smakerna. Pricken över i - och valfritt! - blir att strössla vilda växter och ätbara blommor på. Vi ger dig tips på ätbara vilda örter.
"GRÄSLIGT" GOD ÖRT-DIPP
Med yoghurt från Skabrams fina fjällkor blandas en örtmix gjord av lokala örter och växter. Denna är så god att doppa renspett och dinkelsticks i.
ÖVRIGT TILL BUFFÉTBORDET
Krakauer-korv från Tyskans Deli. Tillverkad på bästa sätt med kött från Norrbotten och med tysk tradition. Krakauerkorven har hög kötthalt och passar att grilla, steka eller koka. Passar gammal som ung och till övriga rätter på buffén.
Kärnskinka från Tyskans Deli. En kraftigt rökt skinka som sedan lufttorkats och skivats tunn. Garnera gärna Jokkmokkspajen med skink-”rosor”!
Gravad Renytterfilé från Sapmi Ren & Vilt
Dinkelsticks och färsk örtmix från Essense of Lapland.
Kråkbärsjuice med tranbär från Jokkmokksbär. Bronsmedaljör i SM i Mathantverk 2011! En vitaminrik frisk dricka som kan blandas till bål eller njutas helt naturell.
Kan det bli bättre?
Nu har vi fått in oretens tomater och gurka från Hietalas i Korva. Tomaterna beställs här! och till Gurkan kommer du genom att klicka på denna länk!
FÖLJANDE FÖRETAG / MATHANTVERKARE ÄR MED i BODEN:
1. Akkafisk - Gösta Norman
2. Skabramost - Hanz de Waard
3. Jokkmokksbär - Karin Nordström
4. Tant Rut - Rut Holmqvist Sorseliansk Pesto
5. Klövergården - Agneta Grennberg
6. Bensbybagaren - Mikael Lövgren
7. Wild Artic Berries WIAB - Erika Sandberg
8. Edefors Honung - Francesca och Peter
9. NordanSmak Per Holmqvist
Köpa in ett Aktiebolag
Kundgemenskap
Nu måste jag sluta för denna gång!
Hälsar Per på NordanSmak