NYHETSBREV NR 30 - lev. 1 oktober

I denna veckas Nyhetsbrev tar vi upp:
1 Sista beställning
2. Lite smått och gott

Men först…
… vill vi berätta att vi säljer osten alla frågar efter. På måndag får vi in en ny laddning Goudaostar från Jokkmokk. Den säljs i webbutiken men även över disk i NordanSmakbutiken på Stationsgatan.


Goudaost från Skabram i Jokkmokk.1. NÄSTA LEVERANS
TORSDAG Den 1 oktober levererar NordanSmak nästa gång.
För att få både delikatesser, som ost och lammkorv och oortens grönsaker måste du beställa före:
Måndag morgon 28 september  kl. 09.00

2. LITE SMÅTT OCH GOTT
De senaste veckorna har NordanSmak varit med på en hel del arrangemang. Det har varit både Klimatdagar i Luleå och Kalix, där vi bjudits in för att visa vårt klimatsmarta koncept med leveranser av närproducerade livsmedel.
Men NordanSmak har också varit med på en torgdag i Gunnarbyn, där vi även knöt ihop ett samarbete med Rättvisebutiken i Gunnarsbyn. Det vill säga att det kommer att finnas ett stort utbud av Rättvisemärkt i vår webbutik och i butiken på Stationsgatan.
3 EN KUL GREJ
När NordanSmak drog igång verksamheten på stapplande ben förra hösten fick vi använda oss av Nyckelbryggeriers lokal för omlastning. Mycket schysst. Då när vi träffade Nyckelbryggarna kom vi naturligtvis att prata om både Kravmärkt Öl och Läsk med naturliga ingredienser.  Nu i veckan fick vi in första leveransen av Jordgubbsläsk och Citronläsk utan konserveringsmedel och med naturliga smaktillsatser.
Vare sig NordanSmak har vafrit med och påverkat den utvecklingen eller ej, så är det kul att det ny finns "naturlig" läsk i Nyckelbryggeriers sortiment.
4 EN KUL GREJ TILL
En av våra kunder köpte den Soukisrökta Renkorven från Tornedalens Renprodukter. Eftersom vi har en hel del medvetna kunder så reagerade denne, som är en av dessa väldigt medvetna, på att Renkorven innehöll E 621 Mononatriumglutamat - en smakförstärkare med en del mystiska kända hälsorisker, som tryck över bröstet, yrsel och att det enligt den hemlige kocken kan vara ohälsosamt för små barn....
Vill det sig väl kommer kanske denna skadliga smaktillsats att ersättas av annan. Det låter så på resonemanget. Å det låter väl kul?
Allt för denna gång!
hälsar vi på NordanSmak.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0